Teeleipä on helppo valmistaa.

Katso video: Nopea teeleipä – köksän tuntien klassikko tehdään nyt spelttijauhoista

Tätä ohjetta ei voi olla ohittamatta. Todellinen klassikkoleipä saa makua speltistä.

Silloin kun mielesi tekee tuoretta leipää ja ihanan leivän tuoksua keittiöön, kokeile tätä klassikko-ohjetta. Teimme kotitaloustunneilta tutun teeleivän spelttijauhoista. Katso videolta miten helposti taikina valmistuu.

Mitä ovat spelttijauhot?

Spelttijauhoja voi käyttää leivonnassa kuten tavallisia vehnäjauhojakin. Erityisesti ne sopivat leivontaan, jossa et tarvitse tiukkaa sitkoa kuten näihin teeleipiin tai näihin superhelppoihin sämpylöihin.

Lue lisää: Nopeat sämpylät, jotka onnistuvat varmasti – ilman vaivausta, hiivaa tai hapanjuurta

Speltissä on mukava, vähän pähkinäinen ja pehmeä maku. Erityisen hyvin jauhot sopivat erilaisiin leipätaikinoihin ja piirakkapohjiin makua tuomaan. Speltin sanotaan olevan vatsaystävällisempää kuin perusvehnäjauhojen ja ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen blogissakin puhutaan speltistä sopivana esimerkiksi fodmap-ruokavalioon.

Lue resepti: Helppo teeleipä

Helppo teeleipä

Helppo teeleipä.

4 dl spelttijauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl juustoraastetta (esimerkiksi emmentaljuustoa tai parmesaania)

50 g sulatettua voita

3 dl vettä tai maitoa

  1. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja puolet juustoraasteesta. Lisää jauhoseokseen sulatettu voi ja vesi tai maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taikinaa ei vaivata.
  2. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille noin 3–4 cm:n paksuinen kiekko. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
  3. Paista teeleipiä 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
  4. Leikkaa teeleipä paloiksi ja syö kuumana. Teeleipä on tarkoitettu syötäväksi heti uunista tulon jälkeen. Se kuivahtaa nopeasti.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Katso video: Nopea teeleipä – köksän tuntien klassikko tehdään nyt spelttijauhoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X