Katuruokaa Aasiasta: Hodari ja hampurilainen uusin maustein

Trendikäs katuruoka valmistuu myös kotona. Erilaisilla lisukkeilla tuunaat hodarit ja hampurilaiset aasialaistyylisiksi herkuiksi. Poimi maukkaat reseptit ja herkuttele kotona!

Lyömätön maku lähtee herkullisesta sämpylästä, eikä mikään voita itse tehtyä. Briossitaikinasta syntyvät niin hampurilais- kuin hodarisämpylät. Briossisämpylöiden mehevyyden salaisuus piilee voissa.

Aasialaiset hot dogit kootaan bratwurst-raakamakkarasta, pikkelöidystä juuressalaatista sekä jalapenosalsasta. Tulisesta ruoasta pitävä unohtaa ketsupin ja viimeistelee hodarinsa sriracha-chilikastikkeella.

Japanilaiset hodarit

Hieman miedommat hot dogit maustetaan japanilaisittain. Wasabimajoneesi ja gomashio eli paahdettu seesaminsiemensuola antavat japanilaisille hodareille hienostuneen säväyksen. Hodariin käytetään mausteista chorizo-raakamakkaraa, mutta sen voi myös korvata miedommalla makkaralla.

Kanahampurilaiseen lainataan makuja korealaisesta keittiöstä. Pankojauhoilla paneroitu kana saa seurakseen pikkelöityä kurkkua, korealaisella goshujang-chilitahnalla maustettua majoneesia sekä tietenkin kimchiä.

Possusliderit eli pienet possuhampurilaiset

Pienet possusliderit ovat meheviä burgereita, jotka hotkaistaan parilla puraisulla. Yksinkertaisten sliderien väliin laitetaan valkosipulimajoneesia, tulista tomaattikastiketta ja ylikypsää possunkylkeä. Lihan maustaminen ja kypsentäminen vie aikaa, mutta onnistuu kokemattomaltakin kokilta.

Lue lisää:

Aasialainen kanasalaatti
Aasialaiset broilerinkoivet
Ramenkeitto
Ruoka.fi: Teriyakilihaa korealaisittain

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Katuruokaa Aasiasta: Hodari ja hampurilainen uusin maustein

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X