keväinen ahvenkeitto

Keitto maistuu kesäpäivänäkin – 5 herkullista ohjetta

Keitto maistuu kesälläkin ja kauden maukkaimmista raaka-aineista tehtynä vieläpä varsin virkistävältä. Tekeekö mielesi raikasta gazpachoa, mausteisia latinotwistejä vai veikeää kalasoppaa? Tästä löydät kesäiset keitot jokaiseen makuun.

Kalakeiton ystävän padassa porisee keväinen ahvenkeitto, johon sopivat vaikka mökkirannasta narratut kalat. Soppa lainaa makumaailmansa kesäkeitolta ja siihen kannattaakin upottaa sesongin raikkaimmat kasvikset: herneet, uudet perunat sekä pikkuporkkanat. Viimeistele keitos vielä tuoretta tilliä.

tuoretomaattikeitto

Hellepäivän herkku on tuoretomaattikeitto, joka nautitaan kuumentamatta. Siksi siihen kannattaa valita ne kaikkein punaisimmat ja makeimmat tomaatti ja täydentää makua vielä tomaattimehulla ja -pyreellä sekä tuorella basilikalla. Paahda kaveriksi ruisleipää, niin keitto käy kevyestä kesälounaasta.

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto13

Kesäkurpitsa-kukkakaalisosekeitto saa kivan latinotwistin juustokuminasta, chilistä ja tuoreesta korianterista. Tomaattipohjaista sosekeittoa täydentää nokare sulatejuustoa, pinnalle ripoteltavat maissilastut tuovat rapeaa rousketta.

herne-fenkolikeitto

Kauniin vihreään ja raikkaaseen herne-fenkolikeittoon makua tuovat minttu ja limetti. Soppa surahtaa soseeksi tehosekoittimessa ja on omiaan kauniina kesäpäivänä, kun keittiössä ei malta hikoilla varttia kauempaa.

kesäkeitto

Ainakin kerran kesässä on tehtävä kesäkeittoa, sillä onhan se hyvin tehtynä kesän ehdoton kunkku. Täydellisen kesäkeiton salaisuus piilee napakaksi keitetyissä uuden sadon kasviksissa ja täyteläisessä liemessä, joka viimeistellän tuoreilla yrteillä.

kurkkukeittokurkkukeitto

Kun kaipaat jotain viileää ja raikasta, on kurkkukeitto oiva vaihtoehto. Suolakurkusta ja jogurtista valmistetun sosekeiton maku jalostuu sitruunamehulla ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa soppa kylmänä alkukeittona tai hellepäivän kevyenä lounaana.

Lisää keittoja virkistämään kesäpäivää:

kylmä porkkana-melonikeitto

Kylmä porkkana-melonikeitto

Manteligazpacho

Manteligazpacho

vuohenputkikeitto

Vuohenputkikeitto

Ruoka.fi: Kesäinen kalakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keitto maistuu kesäpäivänäkin – 5 herkullista ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X