Kasviskeitto on edullista ja ravitsevaa – kokosimme herkulliset soppaohjeet vegen ystäville
Kasvikset muhivat kattilassa mitä mainioimmiksi herkuiksi: samettisiksi sosekeitoiksi, ranskalaisen keittiön klassikoiksi ja juhlien hienostuneiksi alkuruoiksi. Valitse kasviskeitto, testaa maukkaita reseptejä ja ihastu suloisiin makuihin!
Kasviskeitto on arjen pelastaja mutta myös juhlava alkuruoka kivassa astiassa tarjottuna. Kokosimme klassikko-ohjeet valittavaksesi.
1. Kasviskeitto: Tomaatti ja vuohenjuusto on koukuttava makupari
Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto on täyteläinen kasviskeitto, joka hurmaa viehättävillä aromeillaan. Tomaatit paahdetaan uunin lämmössä ihanan maukkaiksi, jolloin niiden makeus tarjoaa mukavaa vastapainoa vuohenjuuston suolaisuudelle. Keittoon tulee lisäksi porkkanaa, perunaa ja linssejä, jotka keitetään kypsiksi lipstikalla maustetussa vedessä. Samettinen sosekeitto toimii erinomaisesti sekä alku- että pääruokana.
Myös nämä reseptit saattaisivat kiinnostaa sinua:
2. Juhlava porkkana-maissikeitto
Juhlava porkkana-maissikeitto on mainio aloitus hienolle illalliselle. Esikeitetyt maissintähkät ja valmis porkkanasose nopeuttavat keiton valmistusta. Herkullinen kokonaisuus maustetaan kevyesti sipulijauheella, juustokuminalla ja kurkumalla. Kermaloraus viimeistelee keiton ja tekee siitä ihanan täyteläisen.
Myös nämä reseptit saattaisivat kiinnostaa sinua:
3. Kokeile lanttusosesoppaa
Lumoava lanttusosekeitto tarjoilee lämpöä kotikeittöön ilmojen viiletessä. Voimakkaan makuiset lantut saavat rinnalleen perunoita ja sulatejuustoa, jolloin kokonaisuuden makupaletti pysyy miellyttävän hentona. Valmiin annoksen pinnalle ripotellaan karamellisoitua sipulia ja paahdettua siemensekoitusta. Syksyn suosikkikeitto maistuu niin sadonkorjuujuhlissa kuin maittavana lounaana.
Myös nämä reseptit saattaisivat kiinnostaa sinua:
4. Kasviskeitto: Minestrone on klassikko
Perinteinen kasvisminestrone on kasvisten ilotulitusta – siitä pitävät huolen porkkana, herneet ja parsakaali. Keitolle tyypillinen tomaattisuus on peräisin tomaattisoseesta sekä valkoisten tölkkipapujen tomaattikastikkeesta. Italialaista alkuperää oleva ruoka viimeistellään parmesaanilastuilla ja tuoreella basilikalla.
Myös nämä reseptit saattaisivat kiinnostaa sinua:
5. Sipulikeitto ei petä koskaan
Ranskalainen sipulikeitto on klassikko vailla vertaa. Puoli kiloa sipuleita muuntuu osaavissa käsissä maukkaaksi keitoksi, johon kuiva valkoviini ja tuore timjami tuovat omat säväyksensä. Sipulien kuullottaminen ja keiton muhiminen vievät aikaa, mutta lopputulos on takuuvarma hitti ruokapöydässä. Ranskalaisklassikko viimeistellään paahtoleipäviipaleilla ja juustoraasteella, jotka gratinoidaan nopeasti kuumassa uunissa.
Myös nämä reseptit saattaisivat kiinnostaa sinua:
6. Kasviskeitto makeasta bataatista
Kupponen bataattikeittoa aloittaa hienostuneet juhlat tyylikkäällä tavalla. Bataatit ja Rosamunda-perunat keitetään ja soseutetaan samettiseksi keitoksi. Herkkuruoka kruunataan maustamattomalla jogurtilla ja siideritilkalla. Alkoholiton versio syntyy puolestaan kevyesti kuplivan kivennäisveden avulla. Höyryävän kuuma keitto kaadetaan kauniisiin kupposiin ja tarjoillaan välittömästi.
Myös nämä jutut saattaisivat kiinnostaa sinua:
7. Borssi kokataan punajuurista
Aina yhtä maukas borchkeitto saa makunystyrät hyrräämään. Herkullisessa kasviskeitossa maistuvat punajuurten lisäksi porkkana, palsternakka ja kaali. Runsas valikoima erilaisia yrttejä ja mausteita tekevät makumaailmasta mukavan täyteläisen. Borchkeitolle ominainen hapokkuus saadaan aikaiseksi etikkalisäyksellä, minkä jälkeen keitto on valmis nautittavaksi smetanan kera.
Myös nämä reseptit saattaisivat kiinnostaa sinua:
Lue myös Anna.fi: Keitto lämmittää keventäjää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasviskeitto on edullista ja ravitsevaa – kokosimme herkulliset soppaohjeet vegen ystäville