Keittoja kansainvälisistä katukeittiöistä

Lähde hyvän olon soppamatkalle kiehtovien katukeittiöiden maailmaan. Kansainväliset keitot nousevat uudelle tasolle herkullisilla lisukkeilla.

thaimaalainen lohikeitto

Aasiassa keitot ovat katuruokaa tyypillisimmillään. Thaimaalaisen lohikeiton autenttinen maku syntyy erilaisia aromikkaita aineksia yhdistelemällä. Mausteisen lohikeiton kruunaavat lisukkeena tarjottavat katkarapuvartaat.

Aasialainen kasviskeitto saa rutkasti makua aasialaisista tuoreista mausteista, kuten sitruunaruohosta, inkivääristä ja valkosipulista. Maukkaan kasviskeiton lisukkeena tarjotaan friteerattuja riisikepakoita.

vietnamilainen kanakeitto

Vietnamilainen kanakeitto on mukaelma vietnamilaisesta pho-keitosta, jossa käytetään perinteisesti naudanlihaa. Broilerinfileen tai kurkkusuikaleet voi halutessaan korvata esimerkiksi katkaravunpyrstöillä, tofulla, retikkasuikaleilla, maa- tai suolapähkinöillä.

Soijapaputahnasta valmistettua sameaa misokeittoa tarjoillaan Japanissa joka aterialla. Nopea misokeitto syntyy marketeista löytyvästä misokeitto-maustetahnasta.

Japanista on kotoisin myös trendikäs nuudelikeitto ramen. Ramenkeiton lisukkeeksi sopivat kiinalaisten teemunien lisäksi myös uppomunat, kypsennetty broileri, possu- tai lohifilee tai tofu.

korealainen lihakeitto

Korealainen lihakeitto saa aidon maun kimchistä eli hapatetusta kiinankaalisalaatista. Chilillä maustettua kimchiä lisätään lihakeittoon oman maun mukaan.

Välimerellinen kalapullakeitto on uusi versio tutusta kalakeitosta. Tarjoile kalapullakeitto hienostuneesti kaatamalla keittoliemi lautaselle vasta tarjoiltaessa.

Maukkaan keiton ydin on sen liemessä. Hienostunut versio on kirkastettu liemi eli consommé. Kirkas kanaliemi keitetään hiljalleen kokonaisesta broilerista.

Lisää maukkaita keittoja:
Tomaattikeitto ja sen parhaat kaverit
Kasvissosekeitto lämmittää
Lihakeitto ja muut klassikkosopat
Siskonmakkarakeitto ja muut herkkusopat
Ruoka.fi: Boillabaisse hivelee makuhermoja

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keittoja kansainvälisistä katukeittiöistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X