Kesäisiä jälkiruokia hedelmistä ja marjoista

Kesän jälkiruoissa maistuvat tuoreet marjat ja mehukkaat hedelmät. Poimi oma kesäherkkusi kymmenestä reseptistä.

Raikas ja kevyt hedelmäsalaatti on täydellinen jälkiruoka tai välipala kuumiin kesäpäiviin. Erilaisista meloneista sekoitettu hedelmäsalaatti saa makua pensasmustikoista, pistaasipähkinöistä ja chia-siemenistä. Jogurttikastike kruunaa kevyen jälkiruoan.

Kiireisen kokin pelastaa paahdetut nektariinit, joka valmistuu puolikkaista nektariineista tai persikoista uunissa noin vartissa. Rouhitulla pähkinällä ja valkosuklaalla silattu hedelmäjälkiruoka maistuu jäätelön, vanilja-, jogurtti- tai kinuskikastikkeen kanssa.

omena-marjavokki

Omena-marjavokkiin sopivat tummat marjat, kuten mustaherukat ja karhunvadelmat. Marjat pyöräytetään pannulla omenalohkojen kanssa ja tarjotaan jälkiruoaksi kaneli-valkosuklaamoussen kera.

Clafoutis on ranskalainen pannukakku, johon sopivat kirsikat, persikat, aprikoosit tai omenat. Jäätelö kruunaa lämpimän hedelmäpannukakun.

Mansikkakauden helpoin jälkiruoka syntyy tietysti tuoreista mansikoista ja jäätelöstä tai kermavaahdosta. Kirpakassa limettimarinadissa mansikat saavat makua ja mehustuvat.

pannacotta

Mansikka-basilikapannacotta vaatii hiukan enemmän vaivaa, mutta lempeän mansikkaherkun voi tehdä jääkaappiin odottelemaan jo hyvissä ajoin.

Mansikka-marenkitorttu on nopea koota vaikka yllätysvieraille tarjottavaksi. Jälkiruoka syntyy superhelposti valmiista marenkipohjista, ranskankermalla notkistetusta mascarponesta, kinuskikastikkeesta ja tuoreista mansikoista. Sesongin mukaan marenkitorttuun voi käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä.

Lakuvadelmat on huippuhelppo jälkiruoka, jonka juju on yllättävässä makuparissa: tuoreet vadelmat saavat mahtavan makuparin ärhäkästä lakritsasta.

karviaiskiisseli

Karviaiskiisselin voi keittää tuoreista tai pakastetuista karviaisista. Arkinen marjakiisseli jalostuu salonkikelpoiseksi jälkiruokaherkuksi, kun sen kera tarjoaa mascarponea tai kermavaahtoa ja murskattuja marenkeja.

Hyvä ja helppo kesäjälkiruoka syntyy myös kermavaahdolla kesytetystä sitruunakiisselistä ja tuoreista mansikoista tai vadelmista.

Lisää kesäisiä jälkiruokia:
Jäätelö kuuluu kesään
Kotitekoinen jäätelö x 5
Lettukestit kruunaavat kesäpäivän
Jäädyke on kesäaterian viileä kuningatar
Ruoka.fi: Todella helpot melonimehujäät

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäisiä jälkiruokia hedelmistä ja marjoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X