pinaattipapardelle

Kesäisissä herkuissa maistuu pinaatti, kaali ja tuoreet yrtit – 4 x maukas resepti

Vihreät kasvikset tuovat kesän hetkessä ruokapöytään. Pinaatista, kaalista ja tuoreista yrteistä tehdyt herkut viestivät keveydestä ja ilahduttavat sekä silmää että vatsaa.

Pastakin muuttuu kesäisen vihreäksi, kun siihen sekoitetaan pinaattia ja tuoreita yrttejä. Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä on täyteläinen ja maukas ateria, joka sopii myös kasvissyöjän lautaselle. Eikä pastan tekemistä kannata turhaan pelätä: homma sujuu leikiten, kun teet taikinan monitoimikoneella. Pastakone on myös tarpeen, kun alat muotoilla taikinasta levyjä.

bruschetta

Kesäkaali on odottamaton, mutta sitäkin herkullisempi peston raaka-aine. Tuttuihin basilikan, parmesaanin ja valkosipulin makuihin yhdistetty varhaiskaali antaa pestolle kesäistä keveyttä. Päällystä paahdetut maalaisleipäviipaleet kesäkaalipestolla ja saat upeita bruschettoja. Elegantti kesätarjottava saa kruunukseen ohuiksi siivuiksi vuoltua parsaa.

kaalicaesar

Maukas lounas tai vaikkapa lisuke syntyy parsa- ja kesäkaaleista, macadamia-pähkinöistä sekä caesar-kastikkeesta. Kaali-pähkinäcaesarin haastavin vaihe on kastikkeen teko. Majoneesikastikkeessa on aina vaarana juoksettuminen. Juoksettuminen ei kuitenkaan tarkoita, että seos olisi heitettävä menemään, vaan siihen voi lisätä uuden keltuaisen. Tee se kuitenkin niin, että rikot munan puhtaaseen kulhoon ja lisäät juoksettuneen seoksen ohuena nauhana samalla sekoittaen.

minestronekeitto

Kevyt vihreä minestronekeitto on oiva kesäinen lounas. Keitto sisältää hyvää tekeviä ainesosia, kuten lehti- ja parsakaalia. Keiton kaverina tarjoillaan muun muassa basilikasta, lehtipersiljasta, mintusta ja valkosipulista valmistettavaa salsa verde -kastiketta. Maistuva kastike antaa keittoaterialle syvyyttä.

Lisää kesäisiä ruokaideoita:

Yakitori-kanaa, raakamakkaraa ja cocktailmehujäitä – trendiohjeet kesäjuhliin
Grillaa nyt broileria ja kalkkunaa – 11 maukasta ohjetta
Kesäpäivän ruokaisat lounassalaatit
Ruoka.fi: Varhaiskaali on mehevä herkku – katso 3+1 maukasta reseptiä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäisissä herkuissa maistuu pinaatti, kaali ja tuoreet yrtit – 4 x maukas resepti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X