Kesäkurpitsa grillissä, grillatut kesäkurpitsat

Kesäkurpitsa paahtuu grillissä herkuksi – katso parhaat reseptit, joilla kesäkurpitsan grillaus onnistuu

Kesäkurpitsa on nimensä veroinen vihannes. Kesällä pienikokoiset, ohutkuoriset ja mehevät kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan grillattuina.

Grillattu kesäkurpitsa on on moneksi muuntuva vihannes. Grillissä kesäkurpitsa saa makua marinadista, grillin paahteesta ja maukkaista lisukkeista. Kokosimme tähän tarjolle parhaat grillatut kesäkurpitsat.

Kesäkurpitsa sopii  monien grilliruokien kanssa yhteen. Ennen grillausta paloitellut kesäkurpitsat on hyvä voidella öljyllä tai grillikastikkeella, jotta ne eivät kuivahda grillatessa.

Marinoi ja mausta grillattu kesäkurpitsa

Miedonmakuiseen kesäkurpitsaan saa  makua myös marinadista.  Marinoi kesäkurpitsa öljypohjaisella esimerkiksi valkoispulilla ja yrteillä maustetulla marinadilla ja grillaa kesäkurpitsaviipaleet grillin jälkilämmössä.

Tai tarjoa kesäkurpitsa  grillattuna valkosipulilla ja yrteillä maustetussa viinietikkaöljymarinadissa. Kesäkurpitsasta ja muista grillikasviksista tulee maukas ja värikäs lisuke, kun kasvikset muhivat grillauksen jälkeen mausteliemessä yön yli.  Marinoidut kesäkurpitsat maistuvat grilliruokien lisukkeena.

Kesäkurpitsa rakastaa mausteita. Grillaa kesäkurpitsan kanssa munakoisoa, paprikoita ja salottisipulia. Mausta kasvikset välimerellisin maustein ja anna niiden maustua yön yli, grillaa kasvikset seuraavana päivänä kypsiksi.

Grillatut, kevyesti savustetut kasvikset

Grillatusta kesäkurpitsasta syntyy helposti salaatti

Kesäkurpitsa ja juusto ovat mahtava makupari. Grillatusta kesäkurpitsasta valmistuu maukas mozzarellasalaatti. Salaatin voi maustaa tuoreilla yrteillä ja oliiviöljyllä. Kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti sopii alkuruoaksi tai grilliruokien lisukkeeksi esimerkiksi perunan tilalle.

Grillijuhlissa maistuu grillipannussa tehty lämmin salaatti grillikasviksista. Valitse napakoiden kesäkurpitsojen lisäksi pannulle kesäporkkanoita, kukkakaalia ja uusia perunoita.

Sinihomejuusto antaa grillatulle kesäkurpitsalle lämpimässä kasvissalaatissa mukavaa suolaisuutta.

Lämpimän lisukesalaatin voi koota myös folionyyttiin ja grillata siinä. Näin kesäkurpitsa ei kuivu grillissä mutta saa ihanan maun pintaansa.

Lue myös Anna.fi: Voikukkasalaatti ja paahdettu kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa sopii vartaaseen

Kesäkurpitsapalat voi sujauttaa grillivartaaseen lihan, sienten tai muiden kasvisten kanssa. Kokeile esimerkiksi kesäisiä kasvisvartaita tai kasvis-halloumivartaita, joissa kesäkurpitsa on kääritty ohuina viipaleina juuston ympärille.

Ruokaisammat kasvisvartaat syntyvät, kun kesäkurpitsan ja paprikan lomaan sujautetaan myös pieniä uusia perunoita ja herkkusieniä.

Kesäkurpitsa sopii hyvin yhteen kalan kanssa. Grillaa vaihteeksi kala ja kasvikset samassa vartaassa, jolloin tikussa on koko ateria.

.

Juttua on muokattu ja lisätty uusia reseptilinkkejä 6.5.2021.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsa paahtuu grillissä herkuksi – katso parhaat reseptit, joilla kesäkurpitsan grillaus onnistuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X