Kesän helpot ja nopeat jälkiruoat – klassikoita ja trendiherkkuja

Vartissa valmiit jälkiruoat ovat kiireisen kokin pelastus. Mausta ei kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä suussa sulavat jälkiruoat valmistuvat käden käänteessä.

Malibulla maustettu mangomousse on kesäisen raikas päätös aterialle. Valmis mangosose nopeuttaa valmistusta ja tuo jälkiruokaan mukavaa hedelmäisyyttä. Täyteläinen mascarponejuusto makeutetaan tomusokerilla ja maustetaan malibu-liköörillä. Hedelmäsose ja mascarponejuusto yhdistetään kevyesti vatkatun kermavaahdon kanssa ja samettinen herkku on valmis nautittavaksi.

178322-jalkiruoka.jpg

Hunajainen herkkujälkkäri tuo vaihtelua perinteisille aterian huipennuksille. Jälkiruoan perustan muodostavat kermavaahto ja raejuusto, jotka sekoitetaan keskenään. Seos maustetaan hunajalla, inkiväärillä ja pähkinärouheella. Kesän sporttisin jälkiruoka viimeistellään pienillä appelsiini- ja banaanikuutioilla.

Lakuvadelmat

Tästä ei jälkiruoka enää nopeammaksi ja helpommaksi muutu, sillä lakuvadelmat valmistuvat lähes itsestään. Tuoreet vadelmat annostellaan jälkiruokamaljoihin ja päälle kaadetaan kaupan valmista lakritsikastiketta. Samaisella kastikkeella maustetaan myös kermavaahto, joka lusikoidaan annoksen kruunuksi.

136510-MansikkaRaparperiSorbetti.jpg

Mansikoita ja vaniljahaudutettua raparperia valmistuu mikroaaltouunissa alta aikayksikön. Raparperinpalat haudutetaan vaniljasokerin kanssa sopivan pehmeiksi. Mikron huristessa vatkataan kermavaahto mukavan kuohkeaksi ja perataan mansikat. Herkät aromit yhdistetään maukkaiksi annoksiksi ja tarjoillaan leppoisille kesälomalaisille.

179465-koyhatritarit.jpg

Köyhät ritarit on herkullisen yksinkertainen klassikko, joka valmistuu vähistä raaka-aineista. Kuivahtaneet pulla- tai leipäviipaleet kastetaan muna-maitoseokseen ja paistetaan voissa kullanruskeiksi. Koska kyseessä on köyhät ritarit, seurana tarjoillaan vain marjahilloa ja kermavaahtoa. Lapsuudesta tuttu jälkiruoka vie kielen mennessään!

191798-pappilanhatavara.jpg

Pappilan hätävara on jokaisen mökkiläisen pelastus, sillä sen voi koota kaapista löytyvistä aineksista. Maukkaan kokonaisuuden saa aikaiseksi esimerkiksi keksinmuruista, mascarponejuustosta, rahkasta ja marjoista. Ainekset kootaan kauniiksi kerroksiksi jälkiruokamaljoihin ja tarjoillaan yllätysvieraille.

179023-kuumatbanaanit.jpg

Kuumat banaanit valmistuvat grillissä, uunissa tai mikrossa, joista mikro on kaikkein nopein vaihtoehto. Kuorittujen banaanien pinnalle sivellään appelsiinimehua ja ripotellaan aromikasta fariinisokeria. Neljän minuutin kypsennys mikrossa riittää tekemään banaaneista suussa sulavan pehmeitä. Lisukkeina nautitaan kinuski- tai vaniljakastiketta sekä jäätelöä.

0-kuningattaren_vadelmaunelma.jpg

Kuningattaren vadelmaunelma on taivaallisen ihana jälkiruoka, jossa yhdistyvät marjojen mehukkuus, marenkien keveys ja jäätelön raikkaus. Kaikki ainekset kootaan näyttäväksi kokonaisuudeksi tarjoiluvadille ja herkku nautitaan itsetehdyn kuningatarkastikkeen kera. Runsaasta annoksesta riittää nautittavaa kymmenelle ruokailijalle.

193040-hedelmasalsa.jpg

Aurinkoinen hedelmäsalaatti piristää pilvisenä kesäpäivänä. Vitamiinien saanti on taattu, kun kulhoon sekoittaa mangoa, persimonia ja passionhedelmää. Eksoottinen jälkiruoka viimeistellään limemehun ja kookossokerin avulla.

l460_190607-bdafc5a6-51cf-41eb-b066-6b62dd84fba3.jpg

Helppo mansikkaherkku on kevyen täyteläinen jälkiruoka mansikoiden ystäville. Tuoreiden marjojen rinnalla tarjoillaan rahka-kermaviilikastiketta, joka maustetaan kirpakalla limemehulla ja makealla sokerilla. Mansikat, herkkukastike sekä manteli- ja suklaalastut kootaan annosmaljoihin näyttäviksi kerroksiksi.

190491-grillihedelmat.jpg

Grillikauden hittijälkiruoka eli paahdetut hedelmät kruunaavat kesäisen aterian. Tuoreet ananasviipaleet sekä halkaistut persikat tai nektariinit paahdetaan joko parilalla tai grillissä. Lämpimät hedelmät tarjoillaan makean pistaasikastikkeen ja nougatjäätelön kera.

176695-jaateloherkku.jpg

Kesä ja jäätelö kuuluvat erottamattomasti yhteen. Suussa sulavassa jäätelöherkussa maistuvat muutkin kesän suosikkimaut: tuoreet mansikat ja kirpeä raparperihillo. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat banaani, keksimurut ja kermavaahto. Ainekset kootaan jäätelömaljoihin ja nautitaan välittömästi.

Lisää kesäisiä jälkiruokia:
Juhlava vadelmatiramisu
Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö
Marjaisa pavlova
Churro vohvelit
Kesäisiä jälkiruokia hedelmistä ja marjoista
Kotitekoinen jäätelö x 5
Ruoka.fi: Riisi-mansikkajälkiruoka

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannaleino
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti