Ruoka

Paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!

Enää ei autoilevan juhlijan tarvitse tyytyä pelkkään veteen tai virvoitusjuomiin. Kesän trendikkäimmät boolit voi tehdä myös ilman alkoholia. Kysyimme drinkinteon ammattilaiselta vinkkejä.

Alkoholiton booli on parhaimmillaan kaunis ja yksinkertainen, mutta huolella tehty. Lue tästä ammattilaisen vinkit ja niksit.

Alkoholiton booli aloittaa juhlat tyylikkäästi

”Kun valmistat alkoholillisen boolin lisäksi myös alkoholittoman juoman huolella, tarjoat vieraillesi pääsyn samaan juhlafiiliksen ja tunnelmaan kuin muullekin juhlaväelle”, kertoo Altian valmentaja Tatu Torikka.

Muutamalla raaka-aineella ja pienellä vaivannäöllä taiot virkistävän alkoholittoman boolin, jonka voit tarjoilla kauniista maljasta tai kannusta. Panosta juoman estetiikkaan ja kruunaa kokonaisuus juomaan sopivilla koristeilla, tuoreilla yrteillä, hedelmillä tai marjoilla.

Lue myös: Ammattilaisen vinkit – näin teet kesän raikkaimman boolin!

Vadelmasta syntyy hittibooli

Kuten alkoholilliseen myös alkoholittomaan booliin kannattaa varata jotain hapokasta ja jotain makeaa. Hapokkuutta tuovat esimerkiksi viini, kuohuviini tai sitruunamehu. Makeutta saa helpoimmillaan sokeriliemestä, siirapista, mehusta tai limonadista. 

Tatu Torikan kesän suosikkiraaka-aine on vadelma, josta syntyy raikas lemonade-tyyppinen kesäjuoma.

”Kesän suosikkiboolissani maistuu vadelma. Teen tuoreista vadelmista siirapin, jonka maustan sitruksen kuorilla. Se vaatii pientä vaivannäköä, mutta lopputulos on sen arvoinen”, painottaa Torikka.

Alkoholiton booli vadelmista

vadelmasiirappi 4 dl vettä 2 dl sokeria 250 g/ 0,5 l tuoreita vadelmia kahden sitruunan kuoret booli 1 dl vadelmasiirappia 2 dl sitruunamehua kivennäisvettä koristeeksi vadelmia sitruunankuoresta leikattuja spiraaleja lisäksi jäitä

Tee ensin vadelmasiirappi. Keitä ensin vesi, lisää sokeri. Pese sitruunat huolella. Lisää vielä marjat ja sitruunankuoret. Ota kattila liedeltä. Riko vadelmat nuijalla ja siivilöi siirappi.

Viilennä kaikki boolin ainekset sekä boolimalja –tai kannu. Sekoita ainekset, koristele ja lisää lopuksi jäät.

Maistele ja kokeile

Kuten kaikkia muitakin kokkailuja myös boolia kannattaa maistella valmistuksen aikana.  Juoman raaka-aineissa yksinkertainen on kaunista.

”Valitse alkoholittomaan booliin yksinkertaisia makuja, jotka toimivat keskenään. Varmoja makupareja ovat esimerkiksi vadelma ja sitruuna, mansikka ja lime”, kiteyttää Torikka.

Lue myös Anna.fi: 7 helppoa ja raikasta boolia kesän juhliin

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paras alkoholiton booli – ota talteen baarimestarin ohje!

Huh

Tuohon vadelmasiirappiin tulee 1 litra sokeria – tuleeko vettä yhtä paljon?

Leena Kalliokoski

Kiitos hyvästä huomiosta. Sokerin määrään oli tullut kirjoitusvirhe. Nyt ohje on korjattu.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.