makkaravartaat
Ruoka

Kesän parhaat makkarareseptit – helppoa ja herkullista!

Makkrara jos mikä kuuluu kesään. Ihanasti grillissä tirissyt ja sopivasti hiiltynyt grillimakkara maistuu parhaalta perinteisen sinapin kanssa, raakamakkara sen sijaan taipuu moneen muuhunkin. Maituisiko hodari, pizza vai kesäinen pyttipannu?

Tuliset makkaravartaat on ihanan helppoa kesäruokaa. Ne eivät kaipaa ylimääräistä marinointia tai muuta kikkailua, vaan tikutetut makkaranpalat kelpaavat grilliin ihan sellaisenaan. Niihin voit sujauttaa lempimakkarasi, kuten espanjalaisesta paprikajaheesta ja chilistä makunsa saavaa mausteista chorizoa, perusgrillimakkaraa sekä balkania. Kokeile myös italialaista salsicciaa ja pohjoisafrikkalaista merquez-makkaraa.

Astetta paremmat grillimakkaravartaat ansaitsevat myös arvoisensa lisukkeet. Salaatti uusista perunoista ja mainio savupaprikakastike eivät petä.

Japanilaiset hodarit

Mausteiset raakamakkarat sujahtavat mutkattomasti myös hodarin väliin ja sopivat täydellisesti vahvojen aasialaismakujen seuraan. Aasialaisissa hot dogeissa ilahduttaa jalapenosalsa ja pikkelöity juuressalaatti, japanilaisissa hodareissa puolestaan wasabilla terästetty majoneesi ja seesamisuola. Hauskat hot dogit sopivat tarjottaviksi vaikkapa rennoissa pihajuhlissa.

tuorepitsa

Pizza maistuu myös kesällä. Tuorepitsa on kesään sopiva herkku, jonka juju piilee pohjataikinaan raastetussa parmesaanijuustossa ja vasta paiston jälkeen lisättävissä täytteissä: pohjalle sipaisut punaista ja vihreä pestokastiketta, sitten mausteista chorizoa, makeita luumutomatteja, parmesaanilastuja ja rucolaa.

Raakamakkarapyttis

Raakamakkarapyttis kokoaa kesäherkut samaan muurikkapannuun: makkarat, varhaisperunat, herneet ja uuden sadon sipulit, mutta joukkoon voi tietysti perinteisen spydärin tapaan hukuttaa myös muut kesäkeittiöön tähteelle jääneet kasvikset. Lopuksi rouhaisut suolaa ja pippuria ja helppo kesäruoka on valmis.

Kesä maistuu myös näissä ruoissa:

makkaratortillat

Grillimakkaratortilla

maissivartaat

Maissitikut chilivoilla

aasialaiset hodarit

Aasialaiset hodarit

Ruoka.fi: Grillattua raakamakkaraa ja perunasalaattia

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesän parhaat makkarareseptit – helppoa ja herkullista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.