kesäoluet
Ruoka

Kesäoluet testissä – lue mikä olut sopii laiturin nokkaan, mikä grilliruoalle ja mikä yöttömän yön fiilistelyyn

Kotimaiset kesäoluet maistuvat grilliruoan kanssa, mutta ne sopivat myös kesäiselle piknikille ja laiturin nokkaan tai muuten vain nautiskeluun. Kokeile ja ylläty.

Juhannusolut – yöttömän yön fiilistelyyn

Musta Virran Panimo Pässi IPA 5,5 %, 3,90 e/0,33 l Väriltään Pässi IPA muistuttaa kuparia tai tummaa meripihkaa. Tuoksussa greippiä ja männyn piirteitä. Paahteiset kotimaiset ohramaltaat antavat ipalle värin ja rungon.

Toimituksen kommentit 

Ihana pullo. Pehmeä kesäillan juoma. Pehmeävaahtoinen, kiva suutuntuma, vahva ja pitkä jälkimaku. Joisin suoraan pullosta.

Hyvä olut grilliruoille

Stadin Panimo American Lager 5,3 %, 3,98 e/0,33 l Stadin panimo tunnetaan parhaiten sen kokeellisista, maukkaista maltaisista ja runsaasti aromihumaloiduista erikoisoluista. American lager on kevyt, keskiasteisesti humaloitu, sitruksinen ja hedelmäinen.

Toimituksen kommentit 

Ihanan täyteläinen ja pehmeä. Raikas kesäinen tuoksu ja kaunis väri. Täydellinen grilliruokien kanssa.

Lue myös:  Kesägrillaajan pelit ja vehkeet – 12 uutuusideaa kesäkeittiöön

Saunaolut – savusaunan löylyjen jälkeen

Takatalo & Tompuri Kylmäsavulager 4 %, 3,90 e/0,33 l Kylmäsavulager on vaalea olut, jossa hurmaava savun makeus. Tämä savuolut ainoa laatuaan ja todellinen taidonnäyte kylmäsavustamisesta.

Toimituksen kommentit 

Raikas tuulahdus savupirtistä. Voisin kuvitella juovani etenkin savukalan ja savulihan kanssa. Upea savuinen tuoksu. Kylmäsavu voi jakaa mielipiteitä.

Laiturilla nautittavaksi

Olvi Summer Ale 5,0 %, 3,35 e/0,5 l Suodattamaton, pastöroimaton täys-mallasolut, jonka virkistävä maku sopii kesään. Tämä olut maistuu parhaallta hyvin viillennettynä +4–7-asteisena paitsi sellaisenaan, niin kanaruokien, merenelävien, salaattien kuin vuohenjuustoa sisältävien ruokien kanssa.

Toimituksen kommentit 

Kesäinen ja raikas. Joisin useamman laiturin nokassa. Ihanan sitruksinen, täydellinen kesäbisse.

Lue myös: Suuren kuohuviinitestin yllättäjä: ”Kuin olisi marjatorttu valahtanut suuhun!”

Kyytipojaksi kesälounaalle

Karhu Ruis IPA 5,3 %, 3,49 e/0,33 l Suodattamaton Indian pale ale, jonka valmistuksessa on käytetty ruista. Tässä tummahkossa IPA:ssa maistuu maltaan makeus ja rukiin tuoma mausteisuus. Tämä kesäolut toimii loistavasti grillatun ruoan, savustetun kalan ja suolaisten piirakoiden kanssa.

Toimituksen kommentit 

Rukiinen väri, tuoksu makea, maltainen ja tasapainoinen. Joisin mielellään kesäisenä iltana mummonkurkuilla päällystetyn ruisleivän parina.

Grillatuille äyriäisille

Fat Lizard Rib Tickler 5 %, 4,20 e/0,44l Humaloitu vain uusiseelantilaiselle Mo- tueke humallajikkeella. Tehty yhteistyös- sä paikallisen rygbyjoukkueen kanssa. Fat Lizardilla myös panimoravintola metromatkan varrella Otaniemessä.

Toimituksen kommentit 

Rapea ja rapsakka, sitruksinen ja kesäinen. Kätevä avata, koko kansi irtoaa ja sen voi pudottaa tölkin sisään, ei tule turhaa roskaa. Kaipaa ruokaa kyytipojaksi.

Lue myös: Ammattilaisen vinkit: ”Näin tarjoat täydellisen olutlasillisen”

Erikoisoluita löytyy hyvin olutkaupasta Pien, pien.fi, hyvin varusteluista ruokakaupoista ja Alkosta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäoluet testissä – lue mikä olut sopii laiturin nokkaan, mikä grilliruoalle ja mikä yöttömän yön fiilistelyyn

Sinun täytyy kommentoidaksesi.