Ruoka

Keväinen pääsiäisateria makoisista alkuruoista raikkaisiin jälkiruokiin

Pääsiäispöytään katetaan sulassa sovussa jotain uutta ja jotain vanhaa. Alkuun tarjoillaan ruokaisia salaatteja sekä avokadotäytteisiä kananmunia. Pääruoaksi on tietysti lammasta kielen vievien lisukkeiden kera. Aterian päätteeksi pöytään katetaan hedelmäisen raikkaita herkkuja. Poimi tästä reseptit maittavaan pääsiäisateriaan. Näistä riittää suuremmallekin seurueelle.

Alkuun: salaatteja ja avokadotäytteisiä kananmunia

Tomaattien, basilikan ja mozzarellan yhdistelmällä ei voi epäonnistua. Uunissa paahdetut kirsikkatomaatit ovat melkein kuin karkkia ja vievät klassikkosalaatin ihan uudelle tasolle. Pikantit kaprikset ja punasipuli tekevät makuparista täydellisen.

uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa

Resepti: Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa

Perunasalaatti sopii sekin pääsiäisaterialle. Tillillä maustettu ja kikherneillä ruokaisaksi viritetty salaatti maistuu myös vegaaneille. Anna salaatin makuuntua hetki ennen tarjoilua, niin saat siitä vieläkin parempaa.

peruna-kikherne-tillisalaatti

Resepti: Peruna-kikherne-tillisalaatti

Mitä olisi pääsiäinen ilman kananmunia? Täytetyt kananmunat eli devil eggs on ikisuosikki, joka tässä ohjeessa päivitetään trendikkääksi avokadolla. Pari tippaa tabascoa tuo annokseen asianmukaista asennetta.

avokadotäytteiset munat

Resepti: Avokadotäytteiset kananmunat (devil eggs)

Pääruoka: lammasta ja hasselbackan perunapaistosta

Lammas on pääsiäipöydän kuningas eikä syyttä. Erityisen näyttävä tarjottava on karitsankruunu, jonka voi tuoda pöytään kokonaisena tai valmiiksi paloiteltuna. Raikas yrttikuorrute, jossa on myös sitruunaa, on tämän lammasreseptin juju.

Täydellistä lihaa saat, kun käytät apuna paistomittaria. Liha on puolikypsää ja mehevän punertavaa, kun sisälämpö on 56 astetta. Ota liha silloin pois uunista, peitä se foliolla ja anna vetäytyä vielä hetki.

Täydellinen makupari karitsankruunulle on yrteillä maustettu hasselbackan perunapaistos, joka kypsyy uunissa lihan kanssa rinnan. Lado viipaloidut perunat uunivuokaan ja kuorruta juustoraasteella herkuksi.

Yrttikuorrutettu karitsankruunu

Reseptit:

Yrttikuorrutettu karitsankruunu

Hasselbackan perunapaistos

Sitruunamarinoidut fenkolit parmesaanin kera – huippuhyvä lisuke pääsiäisaterialle. Vaikka aromikas fenkoli ei raakana kuuluisikaan suosikkeihisi, maku pehmenee miellyttäväksi, kun niitä keittää hetken. Kuumat fenkolit hunnutetaan sitruunaöljyllä ja yrteillä ja päälle vuollaan parmesaanilastuja. Minttu-jogurttikastike toimii mainiosti myös pääruoan kastikkeena.

sitruunamarinoidut fenkolit ja parmesaania

Reseptit:

Sitruunamarinoidut fenkolit ja parmesaania

Minttujogurttikastike

Jälkiruoka: Mangojäädykettä ja riisivanukasta

Jälkiruoaksi riisivanukasta vain mango-limettijäädykettä? Miksi pähkäillä, kun voi valita myös molemmat!

Limetin ja tuoreen mintun raikastama mangojäädyke on täydellinen päätös tuhdille pääsiäisaterialle. Jäädyke kannattaa tehdä hyvissä ajoin pakastimeen jähmettymään ja koristella se juuri ennen tarjoilua pääsiäiskaramelleilla, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla. Tee jäädykkeelle vielä soseutetusta mangosta kastike, jonka voit maustaa esimerkiksi sitrusliköörillä.

minttu-limettijäädyke

Resepti: Mango-limettijäädyke

Italialainen paistettu riisivanukas tehdään risottoriisistä ja maustetaan kanelilla sekä sitruunan- ja appelsiininkuorella. Vanukkaan lisukkeeksi sopii kermavaahto ja raikkaat marjat.

riisivanukas

Resepti: Riisivanukas

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keväinen pääsiäisateria makoisista alkuruoista raikkaisiin jälkiruokiin

FloridaFinn

En tiedä mistä Suomeen on levinnyt nimi ”devil eggs.” Ainakin täälläpäin maailmaa ne ovat ”deviled eggs,” en tiedä miksi. Yleensä ”deviled” viittaa hyvin voimakkaasti pippurilla maustettuun ruokaan, mutta sitä nämä kananmunat eivät ainakaan täällä USAn itärannikolla ole.

Osaisiko kukaan valistaa?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.