Kevätruoka maustetaan yrteillä

Tuoreet yrtit antavat kevätruokiin raikasta makua ja vehreää näköä.

Korianteripesto on oivallinen makukumppani niin grillatulle kalalle kuin äyriäisillekin. Se sopii myös sipaistavaksi pastan tai keiton joukkoon.

Retiiseistä, porkkanasta, paprikasta, iduista ja vesikrassista syntyy värikäs ja rapsakka itusalaatti, jonka päälle pirskotetaan aromikasta porkkanakastiketta.

Parsa-yrttimunakas on parsakauden helppo pikaruoka, jonka pinnalle ripotellaan tuoretta rakuunaa tai kirveliä.

Kylmänä tarjottava kurkkukeitto on kevyt ja raikas kevätlounas, jonka maustamiseen sopivat esimerkiksi basilika, rakuuna, tilli ja ruohosipuli.

Yrttitäytetyt kuharullat voi täyttää omilla lempiyrteillään, esimerkiksi sitruunabasilika ja ruohosipuli sopivat hyvin. Täyteläiset kalarullat tarjotaan tillimuusin ja kirvelikastikkeen kera.

Lue lisää yrteistä:
Yrttejä, ituja versoja lautaselle
Hurmaavat yrtit
Ruoka.fi: Yrttiopas

Kuvat: Kristiina Kurronen ja Seppo Saarentola

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kevätruoka maustetaan yrteillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X