Keveät kesäsalaatit

Kasvimaat ja torikojut pursuavat nyt vehreitä ja värikkäitä kasviksia. Kipaise kori täyteen kesän tuoreita antimia ja kokkaa keveitä kesäsalaatteja.

Kesäsalaatit syntyvät tuoreista raaka-aineista ja sesongin tuotteista. Tuoreet mansikat, hunajameloni sekä halloumi- ja briejuusto tekevät juusto-mansikkasalaatista todellisen herkkusalaatin. Kesäisen raikas ja iloisen värikäs salaatti sopii alkuruoaksi tai vaikka grilliherkkujen kaveriksi.

Mansikat ja hunajameloni ryydittävä myös puutarhurin salaattia, johon käytetään lisäksi reilusti erilaisia salaatteja, kurkkua, omenaa ja kotijuustoa, halloumia tai fetaa. Syötävät kukat viimeistelevät runsaan salaatin juhlakuntoon.

Suvisalaatti sekoitetaan uusista porkkanoista, avomaankurkusta, retiiseistä, varhaiskaalista ja sipulista. Raikas salaatti on oiva lisukesalaatti esimerkiksi grilliruuille.

Kun kesäperunoita keittää kerralla reilusti, voi ylijääneistä valmistaa myöhemmin vaikka raikkaan ja kevyen perunasalaatin. Perunoiden lisäksi salaattiin viipaloidaan kesäkurpitsaa, fenkolia, avokadoa ja kirsikkatomaatteja. Tuhti majoneesikastike korvataan raikkaalla sitruunaöljyllä.

Papusadosta syntyy vehreä papu-caesarsalaatti, joka muuntuu kokonaiseksi ateriaksi, kun sen kera tarjoaa paistettua kanaa tai kalaa tai vaikka katkarapuja.

Hernesato puolestaan uppoaa vuohenjuusto-hernesalaattiin, johon viipaloidaan lisäksi retiisejä, herneenversoja ja mintunlehtiä.

Satoisasta kesäkurpitsasta syntyy mainioita alkuruoka- tai lisukesalaatteja melkein sellaisenaan. Kokeile vaikka pähkinäistä kesäkurpitsasalaattia tai grillattua kesäkurpitsa-mozzarellasalaattia.

Muut kesäsalaatit ja kesäpäivään sopivat salaatit:
Salaatti x 7
Salaatinkastike kruunaa salaatin
Salaatti on loistava lounaseväs
Kesäpäivän ruokaisat lounassalaatit
Katso myös Anna.fi: Aasialainen salaatti

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keveät kesäsalaatit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X