Ruoka

Kevyet herkut ja leivonnaiset

Terveyttä tai painoaan tarkkailevankaan ei tarvitse kieltää itseltään leivonnaisia ja makeita ruokia, kunhan joka päivä ei ole herkkupäivä.

Ja herkutella voi kevyestikin. Pullat, piiraat ja sokerikakut ovat suositeltavampia kuin voi- ja murotaikinaleivonnaiset. Myös annoskoko vaikuttaa energiamäärään. Pienikin suupala riittää viemään makeanhimon.

Vältä piilosokeria, jota on paljon esimerkiksi mehuissa, jogurteissa, jäätelöissä, virvoitusjuomissa ja naposteluvälipaloissa. Nauti makeanhimoon vaikka muutama pala tummaa suklaata, joka sisältää terveyttä edistäviä antioksidantteja, magnesiumia ja kuparia sekä mielialaa kohottavaa tryptofaania.

Muista myös, ettei makeanhimo yllätä, kun pidät vatsan kylläisenä syömällä säännöllisesti terveellistä ja kuitupitoista ruokaa.

Kokeile kevyitä herkkuja

Herkuttele marjoilla ja hedelmillä, jotka sisältävät vain vähän kilokaloreita, mutta runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja flavonoideja. Kokeile erilaisia hedelmäsalaatteja, kevyttä marjarahkaa, puolukkavaahtoa tai vadelmavaahtoa.

Vadelmajäädykkeen voi valmistaa myös mustaherukoista, puolukoista tai karpaloista. Yksi annos sisältää noin 90 kilokaloria.

Raikkaasta verigreippisorbetista voi nauttia hyvällä omallatunnolla, sillä yhdessä annoksessa on vain 110 kilokaloria.

Mantelimassalla ja sitruskiisselillä täytetty dieettikakku on paitsi vähäsokerinen ja vähärasvainen, myös laktoositon ja gluteeniton.

Muhkeassa suklaamoussekakussa on kevyt vanukasmainen täyte, ja noin 230 kilokaloria annosta kohden.

Dieettileivos täytetään ja koristellaan mehevällä mangolla.

Mantelinmakuiset mustikkamuffinit sopivat kahvin kanssa tarjottavaksi. Yhdessä muffinissa on noin 60 kilokaloria.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kevyet herkut ja leivonnaiset

Päivi

Hei,
ainesluettelossa puhutaan mantelimassasta. Valmistusohjeessa kehotetaan raastamaan marsipaani. Kumpaa kannattaisi käyttää?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.