Kevyt broileriruoka neljällä tavalla
Keittäminen on kevyt tapa valmistaa ruokaa. Yhdestä kokonaisena keitetystä broilerista riittää useammalle aterialle, ja etukäteen keitetystä broilerista arkiruoka valmistuu nopeasti. Sinkku voi keittää itselleen ateriaksi samalla tapaa vaikka vain yhden koipireiden.
Etukäteen keitetystä broilerista voi valmistaa vaikkapa maukkaan kana-nuudelikeiton, joka on täydellistä ruokaa pakkaspäiviin.
Keitetty broileri sopii myös vehreään broilerisalaattiin, joka on kevyttä ja raikasta ruokaa.
Curryllä maustettu, riisin kera tarjoiltu kanaviillokki on useimmille vain nostalginen kouluruokamuisto. Keitetystä broilerista valmistettu kanaviillokki on kuitenkin helppoa ja kevyttä arkiruokaa, joka kelpaa lautaselle kouluvuosien jälkeenkin.
Kiinalaiset broilerinyytit kätkevät sisäänsä mausteisen broilerintäytteen. Kanan sijaan nyyttien täytteeksi voi sujauttaa myös lihaa tai kasviksia. Kypsiksi höyrytetyt nyytit tarjoillaan salaatin ja dippikastikkeen kera.
Lisää ruokaideoita broilerista: Arkiruokaa broilerista Vinkit broilerin maustamiseen Arkiruokia broilerista Mausteisia ja helppoja broileriruokia Ruoka.fi: Broileri-kasvisvokki
Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt broileriruoka neljällä tavalla