Kevyt jälkiruoka kutsuu maistamaan

Verigreippisorbetti

Herkutella voi myös keveästi. Kevyet jälkiruuat valmistuvat vaikka oman pihan hedelmistä ja marjoista. Makunsa ne saavat esimerkiksi rahkasta ja jogurtista, eikä valmistaminen vaadi aikaa.

Hedelmät muuttuvat salaatiksi

Erilaisista kotimaisista ja ulkomaisista hedelmistä saa näyttävän näköisiä jälkiruokia, kun ne pilkkoo valmiiksi annoksiksi kauniisiin kulhoihin. Marja-hedelmäsalaatissa kotimaiset mansikat saavat maistuvan kumppanin ananaksesta ja banaanista. Kastikkeen voi jättää halutessaan pois.

Viileitä syyspäiviä lämmittää hedelmäsalaatti, jonka viipaleet paistetaan ensin pannulla. Hedelmäsalaatti-rahkakupit taas kelpaavat sekä jälkiruuaksi että maistuvaksi aamupalaksi.

Marjat ovat kevyttä herkkua

Rahka-hedelmäsalaatti

Ravinteikkaat marjat keventävät tavalliset jälkiruoat. Kevyttä marjarahkaa voi muutella sen mukaan, mitä marjoja keittiöstä löytyy. Raikkaan puolukkavaahdon voi puolestaan valmistaa hyvissä ajoin ennen ateriaa.

Mustikat saavat makua tuorejuustosta mustikkatuorejuustomaljoissa, ja punainen marjakiisseli kelpaa myös perheen pienimmille.

Kevyt ja kaunis jälkiruoka ei vaadi aikaa

Helpot uuniomenat valmistuvat hetkessä ja sopivat hyvin vaikka vaniljajäätelönokareen kaveriksi. Jos pöydän ääressä on kahvin ystäviä, maistuu banaaninen kahvijälkiruoka Uuniomenatvarmasti.

Ihana panna cotta kevenee, kun käyttää kevytkermaa ja lorauttaa pinnalle marjakastiketta. Greipinkuorissa tarjoiltu verigreippisorbetti valmistuu rivakasti, mutta kääntää varmasti katseet.

Makea juoma kruunaa aterian

Raskaan aterian päätteeksi sopii raikas ja keveä juoma. Ananaksesta ja maustamattomasta jogurtista valmistettu ananasjuoma saa höystettä kookoksesta. Marjarahkasmoothie sopii hyvin jälkiruuaksi, kun sen päälle ripottelee hieman keksimurua.

Kotilieden sivuilta löydät vinkit myös kevyistä arkiruoista, aamiaisesta ja leivonnaisista.

Avainsanat

Keskustelu

Kuutioiduista omenoista voi myös keittää kiisseliä. Halutessaan kiisselin voi makeuttaa pienellä määrällä hedelmäsokeria tai maustaa vaikkapa keittämällä kanelitankoa omenoiden seassa..

Kommentoi juttua: Kevyt jälkiruoka kutsuu maistamaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X