linssi-kasvispata

Kevyttä ja maukasta pataruokaa linsseistä – hauduta kasvisten, lampaan tai possun kera

Pitkään muhinut pata on talviruokaa parhaimmillaan. Kokosimme kolme lämmitävää linssipataa, jotka hautuvat meheviksi niin kasvisten, lampaan kuin porsaanlihankin kera. 

Tästä linssi-kasvispadasta ei puutu makua eikä mehevyyttä. Linssien lisäksi pataan on silputtu porkkanoita, lehtiselleriä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Tomaattipohjainen pata on maustettu tuoreella chilillä ja inkiväärillä sekä kurkumalla ja garam masalalla. Mainio kasvisruoka maistuu myös arkena, sillä pataa ei tarvitse haudutella koko päivää. Maut ovat kohdillaan ja pata mehevää jo puolen tunnin hauduttelun jälkeen.

linssi-porsaspata

Tämä pataruoka syntyy porsaanlihasuikaleista ja punaisista linsseistä. Lisää padan joukkoon myös sipulia ja paprikaa sekä tölkillinen tomaattimurskaa. Linssi-porsaspata on mainio arkiruoka, jota kannattaa tehdä kerralla reilumpikin satsi, sillä se maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.

Kardemummalla ja kuminalla maustettua karitsanpotkaa sekä sipulia, tomaattia ja vihreitä linssejä. Nämä kun kippaat samaan pataan inkiväärin, kanelitangon, chilin sekä kurkuman kanssa ja hauduttelet uunissa muutaman tunnin, saat verrattoman viikonloppuruoan, joka maistuu takuulla koko perheelle. Lammas-linssipadan viimeistelevät tuoreet yrtit sekä tilkka sitruunanmehua.

Kielen vievät pataruoat syntyvät myös näillä ohjeilla:

intialainen linssi-juustopata

Intialainen linssi-juustopata

juures-lihapata

Juures-lihapata

mausteinen kasvispata

Mausteinen kasvispata

Ruoka.fi: Marokkolainen jauheliha-linssipata

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kevyttä ja maukasta pataruokaa linsseistä – hauduta kasvisten, lampaan tai possun kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X