juustokakku

Klassikkoleivonnaisten kesäversiot

Maailmalta tutuksi tulleet klassikkoleivonnaiset hurmaavat nyt silattuna kotimaisilla marjoilla.

New York -tyylinen juustokakku on amerikkalainen klassikko, jonka pariksi sopivat mitkä tahansa kesämarjat. Tuhti kakku paistetaan uunissa, mutta muuntautumiskykyinen leivonnainen syntyy myös ilman uunia hyydyttämällä.

mansikka-karviaischarlotte

Mansikka-karviaischarlotte on kesämarjoilla täytetty versio charlotte russesta, jonka kehitti aikoinaan ranskalainen kokki Marie-Antoinette Carême. Hän nimitti tämän jälkiruokaherkun työnantajansa Venäjän tsaarin Aleksanteri I:n kunniaksi.

Marenkipohjaisen pavlovakakun kuohkeus ja ilmava keveys kuvaa venäläisen ballerinan Anna Pavlovan pukua ja hennon haurasta olemusta. Yllättävän helpossa suklaisessa vadelma-pavlovarullassa kuohkea marenki saa seurakseen makeaa suklaata ja raikkaita vadelmia.

vadelmatiramisu

Vadelmatiramisu täytetään valkosuklaalla ja mascarponella, kostutetaan kahvilla ja koristellaan tuoreilla vadelmilla. Tirami sù tarkoittaa sananmukaisesti käännettynä ”piristä minua”. Ja sen tämä toscanalainen torttu kahvikostutuksella varmasti myös tekee.

Mustikka-omenastruudeli on omenilla ja mustikoilla täytetty rapisevakuorinen herkkuleivonnainen. Keski-Euroopasta kotoisin olevan struudelin nimi tulee saksan kielen sanasta Strudel eli pyörre.

punaherukkamasariini

Mantelilla höystettyjä leivonnaisia kutsutaan masariineiksi. Alkuperäinen leivos leivottiin hiivalla nostatetusta taikinasta ja täytettiin voikreemillä. Punaherukka-masariinipiirakan täyte saa makua mantelimassasta ja mukavaa kirpakkuutta punaherukoista.

Tarinan mukaan tatin-torttu syntyi vahingossa, kun piirakasta unohtui kiireessä taikina. Unohdus korjattiin heittämällä taikina nopeasti uunissa kypsyneiden omenoiden päälle. Mansikka tatin on perinteisen omenaherkun mansikkainen versio. Pienet mansikka tatin -piirakat ovat helppo ja nopea vierasvara, sillä ne syntyvät kätevästi pakastetaikinasta.

punaherukkamasariini

Simpukanmuotoset pullukat madeleinekakkuset ovat tuttuja Marcel Proustin kuuluisasta romaanisarjasta Kadonnutta aikaa etsimässä. Punaherukka-limettimadeleinet saavat kirpakkaa makua punaherukoista ja limetistä.

Ranskalainen upea leivosluomus macaron on valloittanut monen herkkusuun sydämen. Mantelista, munanvalkuaisista ja tomusokerista leivottuja keksejä on valmistettu jo 1700-luvulta lähtien. Mustaherukka-macaronit täytetään valkosuklaalla ja mustaherukoilla.

Lisää kesäisiä leivontaideoita:
Mansikkakakku kruunaa kesäpöydän
Marjapiirakka maistuu koko kesän
Marjaisia leivonnaisia kesän kahvipöytään
Mustikkapiirakka ja muut mustikkaleivonnaiset
Ruoka.fi: Kesän ihanimmat mansikkakakut

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Klassikkoleivonnaisten kesäversiot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X