Kokataan siikaa – 4 herkullista ohjetta

Siika on herkullinen kala, joka tuo kaivattua vaihtelua perinteisiin kalaruokiin. Kokeile siikaa kokonaisena paistettua ja Välimeren tyyliin täytettynä, rapeaksi paistettuna keväisten lisukkeiden kera tarjottuna tai raakakypsytettynä cevicheen kuutioituna.

Täytetty siika Välimeren tyyliin

Kokonaisena paistettu kala on näyttävä ja mehukas tarjottava, sillä siten kala ei pääse kuivahtamaan. Välimeren tyyliin täytetyn siian sisässä on pinaattia, pinjansiemeniä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja, joten erillistä kastikettakaan ei tarvita. Loraus hyvää oliiviöljyä sekä raikas salaatti riittävät mainiosti lisukkeeksi.

täytetty siika välimeren tyyliin

Ohje: Täytetty siika Välimeren tyyliin

Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia

Jos rakastat fenkolia, koukutut takuulla myös tähän pariloituun siikaan, joka tarjoillaan raikkaan fenkoli-omenasalaatin kera. Pannulla paistetut inkivääri- ja kevätsipulinsuikaleet tekevät keväisestä annoksesta täydellisen.

pariloitu siika ja omena-fenkolisalaatti

Ohje: Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

Voissa paistetut siikafileet maistuvat erityisen hyviltä pirteän, ranskalaisen gribichekastikkeen kera. Siihen tulee muun muassa keitettyä kananmunaa, oliiviöljyä, maustekurkkua, kapriksia ja persiljaa. Lisukkeena tarjotaan parsakaali-perunapyttipannua. Tosin keväällä parsakaali kannattaa ehdottomasti vaihtaa parsaan, vink vink!

Rapea siika parsakaalipyttis gribichekastike

Ohje: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

Ceviche

Helppo, nopea, maukas ja ennen kaikkea kärytön tapa valmistaa siikaa, on tehdä siitä ceviche. Ceviche on alkujaan perulainen ruokalaji, joka yhdistää juuri sopivalla tavalla tuoreen kalan, chilin tulisuuden ja sitrusten raikkauden. Juju on limetin happamuus, joka marinoi ja samalla raakakypsyttää pieneksi kuutioidun siian varsinaiseksi herkkupalaksi.

Tähän siikacevicheen tulee myös lohta sekä mausteeksi chiliä ja valkosipulia. Salaatti, jossa on muun muassa avokadoa, tuoretta korianteria ja verigreippiä sekoitetaan joukkoon vasta lopuksi. Tarjoa siikaceviche alkuruokana sellaisenaan tai pääruokana tortillalettuun kääräistynä.

siikaceviche

Ohje: Siikaceviche

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokataan siikaa – 4 herkullista ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X