Kokin mehevä punajuuri

Tunnetko isoäidinaikaisen punajuuren pikkusiskot: keltajuuren ja vaaleanpunaviiruisen raitajuuren? Niiden muoto on tuttu, mutta väri poikkeaa arkisesta punajuurestamme. Näihin herkkuihin ne käyvät kaikki.

Värikkäistä raitajuurista syntyy ruokaisa ja maukas vuohenjuustosalaatti, johon tuovat syksyistä makua sienet, pähkinät ja luumut.

Kun värillä ei ole väliä, soseutetun keltajuurikeiton voi tehdä keltaisista tai punaisista juurikkaista. Kirpakkuutta kaipaava voi lisätä wasabikermaa, joka antaa keitolle piristävää potkua.

Punajuurifalafelit pyöräytetään punajuurista ja kikherneistä ja paistetaan pinnalta rapsakoiksi öljyssä.

Herkullinen punajuuri-vuohenjuustopitsa sopii vaikka syksyisten illanistujaisten tarjottavaksi.

Punajuuri sopii mainiosti myös leipä- ja suklaakakkutaikinaan. Raakana mukaan raastettu punajuuri antaa uutta makua ja mehevyyttä esimerkiksi amerikkalaisten suosikkisuupalalle, suklaiselle brownie-leivokselle. Punajuuribrowniet saavat muodikkaan lisäaromin lakritsa- tai salmiakkijauheesta.

Lue lisää punajuuresta:
Puhtia punajuuresta
Punajuuri on makean mehukas juurikas
Punajuuri tykkää juustosta
Ruoka.fi: Punajuuri yllättää monikäyttöisyydellään

Kuvat: Ari Heinonen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokin mehevä punajuuri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X