Koko viikon ruokalista

Keitot, vokit ja pastaruoat ovat arjen pelastuksia. Näillä ohjeilla pyöräytät pöytään hyvää helposti, nopeasti ja edullisesti.

Maanantaina maistuu keltainen siskonmakkarakeitto, joka valmistuu vielä sutjakammin, jos tuoreet juurekset vaihtaa pussilliseen pakastettuja.

Tiistain lounaaksi tehdään kevyt kaali-kasvisvokki. Ateriasta saa ruokaisamman, kun pariloi pannulla tofua kasvisvokin lisukkeeksi.

Keskiviikon ruoaksi keitetään kirkas kanaminestrone. Lisää keittoon runsaasti yrttejä, joilla korvaat samalla suolan. Kuivattuja yrttejä voidaan hetki hauduttaa, kun taas tuoreet lisätään ruokiin aivan lopussa.

Torstai on perinteisesti hernekeittopäivä. Kokeile vaihteeksi itämaista hernekeittoa, johon käytetään sekä pakaste- että kikherneitä.

Perjantaina käynnistetään viikonloppu herkuttelemalla kermaisella lohi-rucolapastalla.

Lauantaina pyöritellään juustoisia lihapullia, joista syntyy spagetin ja tomaattikastikkeen kera italialainen lihapullavokki.

Sunnuntain päivällinen kypsyy hitaasti uunissa. Suussa sulava liharaguupasta valmistetaan edullisesta naudan luullisesta lavasta tai potkasta.

Katso myös:
Säästä ruokakuluissa: kahdeksan vinkkiä
Oma ruokalista vuoden jokaiselle viikolle
Helppoa ruokaa arkeen
Ripeitä ruokia arkeen
Ruoka.fi: Viikon ruokalista

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Koko viikon ruokalista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X