Kokoa helpot juhlaherkut rentoon noutopöytään – 14 ohjetta mansikka-persikkasangriasta vadelmatiramisuun
Tässä juhlapöydän hurmuri, jonka kanssa mutkat vedetään kunnolla suoriksi. Tomaatti-ricottajuustopiirakka tehdään valmiiseen piirakkapohjaan, jonka päälle ladotaan yrttistä ricottajuustoa sekä tomaatteja. Persoonallisen ulkonäön loihdit, kun valitset erivärisä ja -kokoisia tomaatteja. Kokeile myös kevään ykkösherekkua, tuoreita parsoja. Täydellistä!
Mikään ei voita tuoretta leipää, varsinkaan silloin kun se on itse leivottu. Siksi se on varma valinta myös kevätjuhlien noutopöytään. Gluteeniton kaurapatonki on helppo tehdä valmiista jauhoseoksesta ja se maistuu taivaalliselta vihreänä hehkuvan herne-avokadolevitteen kanssa.
Ylellinen salaatti syntyy vain muutamasta raaka-aineesta, mutta maistuu sitäkin paremmalta. Maukkaan salaattipohjan kokoat tuoreista yrteistä ja rucolasta, täytteeksi riittää aromikas manchegojuusto sekä rouskuvat saksanpähkinät. Kun raaka-aineet ovat hyvät ja pelaavat täydellisesti yhteen, muuta ei tarvita. Manchegojuusto-saksanpähkinä-rucolasalaatti hurmaa takuulla, kun tarjoat sen hunajaisen balsamicokastikkeen kanssa.
Chilipaahdetut porkkanat on helppo herkku buffetpöytään. Niiden juju piilee lisänä tarjottavassa tilli-hasselpähkinäpestossa, joka loihtii juureksesta juhlakelpoisen. Chilisessä marinadikylvyssä olleita porkkanoita voi huoletta paahtaa useammankin satsin, kaikki katoaa takuulla viimeistä naattia myöten.
Lohta on juhlapöydässä lähes aina muodossa tai toisessa. Mitäpä jos tällä kertaa kokeilisit lohipastramia? Pinnalta pikaisesti paahdettu ja sisältä raa’aksi jätetty kala saa makua pippurisesta mausteseoksesta, johon oman veikeän vivahteensa tuovat myös juustokuminan- ja seesaminsiemenet. Majoneesista ja ranskankermasta sekoitettu ja sahramilla maustettu kastike loihtii annoksesta astetta juhlavamman.
Grillattu korianterikana on hauska pikkusuolainen, jota tikkuun pujotettuna on helppo dippailla täyteläiseen maapähkinäkastikkeeseen. Kastikkeen sekoitat muutamassa minuutissa pähkinävoista, limetinmehusta sekä chili- ja soijakastikkeesta.
Gluteenittomat marja-valkosuklaa-kaurakeksikupit maistuvat ihan joka ikiselle. Nerokkaisiin pohjiin tarvitset muun muassa tahinia ja kaurajauhoja sekä suklaarouhetta. Valkoisen sokerin sijaan makeutta tuovat aromikas kookossokeri sekä vaahterasiirappi. Suussa sulava täyte tehdään kermasta ja valkosuklaasta, jonka päälle asetellaan tuoreita marjoja sekä valkosuklaalastuja.
Juhlapöydän kuningattaren ei tarvitse olla perinteinen täytekakku, vaan näyttävän katseenvangitsijan voi kerrostaa rennosti myös kauniiseen lasimaljaan. Vadelmatiramisu syntyy mansikoista ja vadelmista keitetystä kiisselistä, savoiardikekseistä sekä sitruunalla raikastetusta mascarponevaahdosta. Aikuiseen makuun sopivan herkun voi terästää myös sitruunaliköörillä. Kruunaa tiramisu reilulla tuprauksella kaakaojauhetta, tuoreilla vadelmilla sekä söpöillä kukilla.
Juhlissa ei tietenkään olla kuivin suin. Mansikka-persikkasangria sopii rentoihin kesäjuhliin kuin nakutettu. Makuhermoja kutkutteleva juoma sekoitetaan muun muassa valkoviinistä ja persikkalikööristä sekä ginger ale -juomasta. Tätä raikasta kesäjuomaa kelpaa siemailla juhissa kuin juhlissa.
Lisää helppoja herkkuja juhlapöytään:
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kokoa helpot juhlaherkut rentoon noutopöytään – 14 ohjetta mansikka-persikkasangriasta vadelmatiramisuun