Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa reseptit myös tähteiden hyödyntämiseen

Unohda hetkeksi perinteiset broilerinkoivet ja valmissuikaleet. Kokonainen broileri on vähintään yhtä helppoa ruokaa, josta hyvässä lykyssä riittää syötävää vielä seuraavaksikin päiväksi. Tähteistä jalostat kivan keiton tai ruokaisan salaatin hetkessä.

Tähän uunibroileriin on isketty Provencen parhaat maut: sitruunaa, valkosipulia ja tuoreita yrttejä. Kun mausteet on työnnetty linnun sisään ja pinta valeltu öljyllä, uuni hoitaa lopun työn. Provencelainen uunibroileri on valmista, kun sisältä valuva neste on kirkasta. Aikaa siihen kuluu noin tunti.

uunibroileri

Tässä pomminvarma resepti mehevään ja maukkaaseen uunibroileriin. Hiero mausteöljy kanan pintaan ja sulje lintu sitten paistopussiin, jossa se muhii takuulla meheväksi. Kypsyydestäkään ei tarvitse murehtia, kun käytät paistomittaria. Sopiva sisälämpötila on 75 astetta. Kerää paistoliemi talteen. Siitä keität kanan kaveriksi kielenvievän curry-banaanikastikkeen.

Nyhtöbroileri

Nyhtöliha on muutaman vuoden takainen superhitti, joka maistuu edelleen vähintään yhtä hyvältä. Juju on kypsentää liha miedossa uunin lämmössä reilusti ylikypsäksi. Nyhtöbroileri onkin leppoisan viikonlopun ruokaa pahaimmillaan, sillä täydellinen lopputulos saattaa vaatia aikaa neljäkin tuntia. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä liha suorastaan sulaa suuhun.

Pollo al limone on malliesimerkki siitä, ettei broileri parhaimmillaan kaipaa muita mausteita kuin sitruunaa, valkosipulia ja pari rouhaisua mustapippuria. Jos haluat päästä todella helpolla, voi samaan aikaan uunissa paahtaa myös juureksia, joista syntyy kiva lisuke kanan kaveriksi.

Oluttölkkikana Shawarma on täydellinen kesäpäivän grilliherkku. Lähi-idän tapaan maustettu kokonainen broilerin kypsennetään oluttölkkimenetelmällä: puolet oluttölkin sisällöstä kaadetaan lasiin ja nautitaan, puolet jätetään tölkkiin, joka työnnetään osin grillattavan broilerin sisään. Hauska kypsennysmenetelmä takaa, että lopputulos on supermehevä.

Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikko, joka nimestään huolimatta tehdään tavallisesti broilerista. Supermehevä ja maukas kanapata tehdään kokonaisesta broilerista, Se leikataan paloiksi, pyöräytetään vehnäjauhoissa, ruskistetaan pannulla ja laitetaan sitten punaviiniin muhimaan pekonin, herkkusienten ja mausteiden kanssa. Kun satsaat hyvään viiniin ja lorautat sekaan vielä tilkan konjakkia, on tällä reseptillä vaikea mennä vikaan.

kanakeitto

Jos kanaa jäi tähteelle, syntyy siitä seuraavana päivänä nopea kanakeitto kasvisten kera. Mukana on myös valkoisia papuja tuomassa ruokaisuutta, nälkäisempi lisää joukkoon vielä pastaa tai perunaa.

Ruokaisan broileri-pastasalaatin valmistukseen kuluu aikaa pastan kypsennyksen verran. Siinä ajassa pilkot kasvikset, revit kypsän broilerinlihan paloiksi ja sekoitat sitruunakastikkeen ainekset keskenään. Tämä salaatti on täydellinen kiireisen arjen ruoka, joka sopii myös pakattavaksi lounasrasiaan tai piknikkoriin.

Lisää broileria uuniin:

Paahdettu uunibroileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

Yrttikuorrutettu_broileri

Yrttikuorrutettua broileria

Maalaiskananpoikapata

Ruoka.fi: Chimichurribroileri

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kokonainen broileri on helppoa ruokaa – nappaa reseptit myös tähteiden hyödyntämiseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X