kookos-katkarapukeitto

Kookos antaa makua keittoihin – 5 herkullista ohjetta

Hyvä ja nopea keitto pelastaa arki-illan ruokapulmalta ja ilahduttaa myös viikonloppuaterialla. Kookos tuo soppaan täyteläisyyttä ja kivan eksoottisen vivahteen. Tässä viisi ihanaa ohjetta.

Kookos-katkarapukeittoa kelpaa tarjota fiinimmillekin viikonloppuvieraille. Maun salaisuus on vahvat aasialaismausteet, jotka pelaavat täydellisesti yhteen lempeän kookoksen kanssa. Viime silauksen tuovat limetinmehu ja tuore korianteri.

porkkanakeitto

Hyvä kasvissosekeitto on arkiruokein aatelistoa. Porkkana-kookoskeiton juju on kuullottaa kuutioidut kasvikset öljytilkassa ja punaisessa currytahnassa ennen keittämistä, mikä tuo soppaan mahtavaan maun. Jos olet makean ystävä, korvaa porkkana osin tai kokonaan bataatilla.

Kookos-lohikeittoa kulhossa

Kalakeiton uusi twisti syntyy kookosmaidosta ja aasialaisista mausteista: inkivääristä, chilistä, ja tuoreesta korianterista. Kookos-lohikeitto on täydellistä arki-illan ruokaa, sillä sekä kala että riisinuudelit kypsyvät hetkessä. Vielä helpommalla pääset, kun nappaat pakastelaltaasta pussillisen lohikuutioita.

kookos-tofulaksa

Tästä kookos-tofulaksasta ei potkua puutu! Maun salaisuus on punainen currytahna ja tuore chili, joita tulisen ruoan ystävä lisää liemeen säästelemättä. Kookosmaito sitoo maut mukavasti yhteen ja taittaa chilin pahimman poltteen niin, että soppa miellyttää myös lempeämpien makujen ystäviä. Riisinuudelit, tofu ja pähkinät tuovat ruokaisuutta ja takaavat, että tällä vegaanisella keitolla lähtee kovempikin nälkä.

Lisää kivoja keittoja kookoksella:

porkkanakeitto

Samettinen porkkanakeitto

Thai-keitto broilerista

Aasialainen kalakeitto

Aasialainen kalakeitto

Ruoka.fi: Kookos-kanakeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kookos antaa makua keittoihin – 5 herkullista ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X