raparpericrumble
Ruoka

Kookos antaa makua marjaleivonnaisiin – leivo piiras mustikoista, luumusta tai rapaperista

Kotoisten marjojen ja hedelmien mainio makupari on eksoottinen kookos, joka ihastuttaa monipuolisuudellaan. Kokosimme parhaat ideat, nyt leipomaan!

Raparperi on alkukesän kivoimpia herkkuja ja siitä tehty crumble paitsi hyvää, myös ihanan helppo tehdä. Kookoshiutaleista tehty rapea kuorrute kätkee sisäänsä mehevän raparperitäytteen, jossa maistuu kivasti kardemumma.

Luumupaistos on kiva vaihtoehto kesäiseen herkutteluun. Se saa karamellimaisen vivahteen kookossokerista ja kivaa lisämakua kanelista, jota ripautetaan taikinan joukkoon. Viimeistele valmis paistos tomusokerilla ja tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.

Mustikkapiirakka

Ainakin kerran kesässä on leivottava mustikkapiirakkaa. Kokeile seuraavaksi mustikkapiirakkaa kookoshiutaleiden kera. Tarjoiluun sopii tietysti  perinteinen vaniljakastike, mutta myös vaahdotettu kookoskerma sopii piirakan pariksi.

raparperipaistos ja kookoskastike

Alkukesän kahvipöytä ei olisi mitää ilman mehevää raparperipaistosta. Tähän helppoon herkkuun jännää lisävärinää tuo kastike, joka keitetään kookosmaidosta perinteisen vaniljakastikkeen tapaan. Myös ripaus inkivääriä raparperitäytteessä yllättää positiivisesti.

Luumuruukku

Mehevän ja makoisan luumuruukun juju on keittää täytteen hedelmät sokeriliemessä ennen kuin ne kaadetaan vuokaan ja kuorrutetaan kookoshiutaleista tehdyllä muruseoksella. Jäljelle jääneestä liemestä keitetään vielä siirappi, jota valutetaan valmiin paistoksen päälle.

Lisää makeita herkkuja kookoksella:

kookosletut

Kookosletut

Limetti-kookoskinuskikakku

Tahmatassun limetti-kookoskakku

Kookosmuffinit

Ruoka.fi: Kookos-marjapiirakka

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kookos antaa makua marjaleivonnaisiin – leivo piiras mustikoista, luumusta tai rapaperista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.