Kotiliesi leivonta 2016 kansi

Korjaus: Kotiliesi leivonta -lehden lohikulibjaka-resepti

Kotiliesi leivonta -lehden lohikulibjaka-reseptin raaka-aineluettelossa on virhe.

Luettelossa mainitaan jauhot kaksi kertaa: ensin 8-10 dl vehnäjauhoja ja sitten vielä 10 dl hiivaleipäjauhoja. Oikeasti taikinaan tarvitaan vain 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja.

Toimitus pahoittelee virhettä. Korjattu resepti löytyy alta ja Kotilieden reseptipankista:

Lohikulibjaka

8 ANNOSTA
VALMISTUSAIKA 1 TUNTI

TAIKINA
8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 ½ dl vettä
15 g tuoretta hiivaa
1 ½ tl suolaa
150 g pehmeää voita

TÄYTE
2 dl puuroriisiä
600 g lohta
suolaa ja valkopippuria
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
50 g voita
1 dl silputtua tilliä

VOITELUUN
1 kananmuna

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut taikina-ainekset ja alusta taikina. Anna kohota puoli tuntia.
2. Pane riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 minuuttia. Kaada siivilään ja anna jäähtyä.
3. Keitä kananmunat, anna jäähtyä ja silppua ne jäähtyneen riisin joukkoon.
4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
5. Sulata voi,lisää joukkoon tilli ja sekoita tillivoi riisiin.
6. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä riisiseos keoksi taikinalevyn puolikkaalle, peitä pinta lohiviipaleilla ja nosta taikinalevyn toinen puolikas täytteen päälle. Ummista reunat ja voitele piirakka munalla. Paista uunissa 220 asteessa 30 minuuttia.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korjaus: Kotiliesi leivonta -lehden lohikulibjaka-resepti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X