Ruoka

Korjaus: Kotiliesi leivonta -lehden lohikulibjaka-resepti

Kotiliesi leivonta -lehden lohikulibjaka-reseptin raaka-aineluettelossa on virhe.

Luettelossa mainitaan jauhot kaksi kertaa: ensin 8-10 dl vehnäjauhoja ja sitten vielä 10 dl hiivaleipäjauhoja. Oikeasti taikinaan tarvitaan vain 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja.

Toimitus pahoittelee virhettä. Korjattu resepti löytyy alta ja Kotilieden reseptipankista:

Lohikulibjaka

8 ANNOSTA VALMISTUSAIKA 1 TUNTI

TAIKINA 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja 2 ½ dl vettä 15 g tuoretta hiivaa 1 ½ tl suolaa 150 g pehmeää voita

TÄYTE 2 dl puuroriisiä 600 g lohta suolaa ja valkopippuria 4 kovaksi keitettyä kananmunaa 50 g voita 1 dl silputtua tilliä

VOITELUUN 1 kananmuna

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut taikina-ainekset ja alusta taikina. Anna kohota puoli tuntia. 2. Pane riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 minuuttia. Kaada siivilään ja anna jäähtyä. 3. Keitä kananmunat, anna jäähtyä ja silppua ne jäähtyneen riisin joukkoon. 4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla. 5. Sulata voi,lisää joukkoon tilli ja sekoita tillivoi riisiin. 6. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä riisiseos keoksi taikinalevyn puolikkaalle, peitä pinta lohiviipaleilla ja nosta taikinalevyn toinen puolikas täytteen päälle. Ummista reunat ja voitele piirakka munalla. Paista uunissa 220 asteessa 30 minuuttia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Korjaus: Kotiliesi leivonta -lehden lohikulibjaka-resepti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.