Korvapuustit ja kierrepullat

Korvapuustit ja muut kääröstä muotoillut pullat saavat mehevyyttä täytteestä. Korvapuusteja leivottaessa pullataikina kaulitaan levyksi, jolle levitetään pehmeää rasvaa ja ripotellaan kanelisokeria.

Kierrepullien täytteeksi sopivat myös vaikka kookoshiutaleet, kaurahiutaleet, manteli- tai pähkinäjauhe, paistamisen kestävä marmeladi, mantelimassa, maapähkinävoi ja vaniljalla tai hillolla maustettu tuorejuusto sekä silputut kuivahedelmät ja kuivatut marjat.

Täytetyt pikkupullat voi kupsentää myös paperi-, metalli- tai silikonivuoissa.

Korvapuusteja leipomaan

1. Kumoa pullataikina jauhotetulle leivinalustalle, vaivaa ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat noin puolen sentin paksuiksi, suorakaiteen muotoisiksi ja noin 30 x 60 cm:n kokoisiksi levyiksi.

2. Sekoita täyteainekset pehmeään, huoneenlämpöiseen rasvaan. Täyte voi olla myös tuorejuustoa tai marmeladia. Levitä täyte tasaisesti koko levylle, myös reunoihin.

3. Kääri levy pitkältä sivulta edestä alkaen napakaksi rullaksi. Käännä valmiin käärön saumakohta leivinalustaa vasten.

4. Korvapuusteja leivottaessa käärö leikataan terävällä veitsellä kolmioiksi. Käännä kolmioiden kapea puoli ylöspäin ja paina sormilla napakasti puusteiksi, jolloin kierteet tulevat päistä esiin. Vuoassa paistettavat pullat leikataan suoraan ja ne asetetaan vuokaan leikkauspuoli päällepäin. Kohota pullia noin15 minuuttia. Voitele ja ripota päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Korvapuustien taikinaksi sopii pikkupullataikina. Myös pikkuiset kanelikierteet syntyvät puustiaineksista tekniikkaa vaihtamalla.

Katso myös vinkit pullapitkon leipomiseen.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Korvapuustit ja kierrepullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X