tahmeat herkkupullat

Kotilieden paras pullataikina ja pulla kuudella eri tavalla

Pullataikina taipuu vaikka mihin. Puolen litran taikinasta syntyy pulla poikineen: pyörittele pikkupullia tai leivo mehevä pitko.

Hyvän pullan salaisuus on pehmeä, huolellisesti alustettu ja kahteen kertaan kohotettu, vedottomassa paikassa leivottu taikina. Mitä tahansa pullaa valmistatkin, aloita kiireettömällä pullataikinan valmistamisella.

178188-pullataikina1.jpg

Jos pyörittelet koko taikinasta pikkupullia, saat niitä noin 40 kappaletta. Pikkupullista syntyy myös helppo vuokapitko, joka tehdään latomalla pullia pitkulaiseen leipävuokaan. Pitkoa voi halutessaan mehevöittää mantelimassalla.

Sitruunapitko on raikas pullaherkku, joka saa täytteekseen sitruunan makuista tuorejuustoa ja lemon curd -tahnaa. Mehevä pitko päällystetään sokeri-vesikuorrutteella.

Sitruunapitko

Jokaisen sokerihiiren unelmaleivonnainen on tahmea herkkupulla. Nutella-hasselpähkinätahnalla ja suklaahipuilla täytetty pulla saa makean loppusilauksen valmiiden pullien päälle pursotettavasta kinuskikastikkeesta.

Juhlapöytäänkin sopivat mantelihyrrät ovat kauniita kierrepullia, joiden sisään kätkeytyy mantelimassaa. Päälle ripoteltava mantelirouhe takaa, että nämä pullat ovat varma hitti mantelin ystävien keskuudessa.

Mantelihyrrät, pullat

Marjat sopivat mainiosti pullien täytteeksi. Kokeile vaikkapa mustikoilla ja vaniljatuorejuustolla täytettyjä mustikkapullia.

Kokeile myös näitä pullareseptejä:

Pähkinäpulla
Voisilmäpullat
Gluteenittomat kookospullat
Ruoka.fi: Nyhtöpulla (Monkey bread)

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kotilieden paras pullataikina ja pulla kuudella eri tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X