Ruoka

Kotitekoinen nutella maustaa leivonnaiset

Nutella on suklaan ja hasselpähkinän makuinen levite, joka on hurmannut herkkusuut ympäri maailmaa. Valmista tahnaa saa kaupasta, mutta joko olet kokeillut valmistaa sitä itse? Poimi reseptit nutellaan ja siitä syntyviin herkkuihin!

Nutella syntyy neljästä ainesosasta: maitosuklaasta, kondensoidusta maidosta, tomusokerista sekä hasselpähkinöistä. Himahella-blogissa valmistettiin myös vegaaneille sopivaa nutellaa, joka tehdään hasselpähkinöistä, makeuttamattomasta kaakaojauheesta, sokerista ja öljystä.

Itsetehty_Nutella

Kotitekoinen nutella sopii mainiosti erilaisiin leivonnaisiin tuomaan täyteläisyyttä. Nutella-banaaniboston on pullaherkku, jolla hoituu suurempikin makeanhimo. Mehevän pullasiivun kanssa maistuu kupillinen hyvää kahvia.

Nutella-suklaakeksit maistuvat kaikenikäisille herkuttelijoille. Täyteläisen suklaiset keksit täytetään nutellasta ja tuorejuustosta sekoitettavalla kreemillä. Samaa kreemiä kannattaa kokeilla myös vaikkapa kuppikakkujen ja muffineiden kuorruttamiseen.

Nutella_suklaakeksit

Ei kannata unohtaa nutellaa juomienkaan tuunauksessa. Kahvin ystävä pyöräyttää itselleen helpon nutella-jäälaten, joka sekoitetaan maidosta, espresso-pikakahvijauheesta ja jääpaloista. Juoma saa makeutta lasiin valutettavista nutella-raidoista.

Kokeile myös:

Nutellamarinoitu possunniska Tahmeat herkkupullat Ruoka.fi: Nutellamousse Ruoka.fi: Nutella-suklaafudget

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kotitekoinen nutella maustaa leivonnaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.