
Kotitekoinen nutella maustaa leivonnaiset
Nutella on suklaan ja hasselpähkinän makuinen levite, joka on hurmannut herkkusuut ympäri maailmaa. Valmista tahnaa saa kaupasta, mutta joko olet kokeillut valmistaa sitä itse? Poimi reseptit nutellaan ja siitä syntyviin herkkuihin!
Nutella syntyy neljästä ainesosasta: maitosuklaasta, kondensoidusta maidosta, tomusokerista sekä hasselpähkinöistä. Himahella-blogissa valmistettiin myös vegaaneille sopivaa nutellaa, joka tehdään hasselpähkinöistä, makeuttamattomasta kaakaojauheesta, sokerista ja öljystä.
Kotitekoinen nutella sopii mainiosti erilaisiin leivonnaisiin tuomaan täyteläisyyttä. Nutella-banaaniboston on pullaherkku, jolla hoituu suurempikin makeanhimo. Mehevän pullasiivun kanssa maistuu kupillinen hyvää kahvia.
Nutella-suklaakeksit maistuvat kaikenikäisille herkuttelijoille. Täyteläisen suklaiset keksit täytetään nutellasta ja tuorejuustosta sekoitettavalla kreemillä. Samaa kreemiä kannattaa kokeilla myös vaikkapa kuppikakkujen ja muffineiden kuorruttamiseen.
Ei kannata unohtaa nutellaa juomienkaan tuunauksessa. Kahvin ystävä pyöräyttää itselleen helpon nutella-jäälaten, joka sekoitetaan maidosta, espresso-pikakahvijauheesta ja jääpaloista. Juoma saa makeutta lasiin valutettavista nutella-raidoista.
Kokeile myös:
Nutellamarinoitu possunniska Tahmeat herkkupullat Ruoka.fi: Nutellamousse Ruoka.fi: Nutella-suklaafudget
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kotitekoinen nutella maustaa leivonnaiset