Köyhät ritarit ja muita mökkiherkkuja

Köyhät ritarit, letut ja muut helpot herkut syntyvät vaivatta myös mökkioloissa. Ainekset löytyvät yleensä pienemmästäkin kyläkaupasta, eikä kokkaukseen vaadita kummoisia välineitä.

Klassiset köyhät ritarit tai rikkaat ritarit tehdään leipä- tai pullaviipaleista, jotka paistetaan voissa kullanruskeiksi. Köyhien ritarien kaverina maistuvat tuoreet marjat, hillo, kermavaahto tai jäätelö.

Maukas pullavanukas valmistuu uunissa hieman kuivahtaneistakin pullaviipaleista. Pullavanukkaan kera tarjotaan tuoreita marjoja ja vaniljakastiketta.

Lettujen paisto kuuluu monen mökkielämään siinä missä grillauskin. Maidottomat kookosletut maistuvat Karibian tapaan mansikka-ananassalsan ja kermavaahdon tai jäätelön kera.

Kahden suklaan letut ovat kermavaahdolla täytettyjä, sulatetulla suklaalla kruunattuja herkkulettuja, jotka tepsivät taatusti kiljuvaankin makeannälkään.

Trifle ja pappilan hätävara kootaan annosmaljoihin niistä aineksista, joita kulloinkin sattuu olemaan. Mukaan sopivat esimerkiksi murskatut keksit tai kakunpalat, tuoreet, säilötyt tai pakastetut marjat ja hedelmät sekä kermavaahto, jonka voi maustaa rahkalla, tuorejuustolla tai valkosuklaalla.

Paahdetut hedelmät sopivat etenkin grilliaterian jälkiruoaksi. Grillissä paahdetut ananas-, persikka- ja nektariiniviipaleet maistuvat jäätelön kera, halutessaan annoksen voi kruunata helpolla pistaasi-limettikastikkeella.

Mutkattomat mökkileivonnaiset

Kesän marjasadosta valmistuu mökkioloissa helppoja ja herkullisia leivonnaisia, kuten nopeat vadelmaviinerit, jotka syntyvät käteävsti kahvikupposen kaveriksi valmiista voi- tai lehtitaikinalevyistä.

Helpon karviaispaistoksen pinnalla on rapea ja makea muruseos, ja pohjalla runsaasti kirpakan makeita karviaisia.

10 pennin piirakan taikina syntyy ilman vatkaamista – ainekset vain sekoitetaan keskenään. Pehmeän piirakan pinnalle sopivat raparperin palat, omenaviipaleet tai marjat.

Pienet vadelmajuustokakut voi tehdä vaikka hillopurkkeihin, eikä keksipohjaisten herkkujen valmistukseen tarvita uunia.

Lisää jälkiruokaideoita:
Pannukakku x 9
Muurinpohjaletut maistuvat kesällä
Trifle ja muut helpot jälkiruoat
Jäätelö kuluu kesään
Ruoka.fi: Mustikkapiirakka x 3

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Köyhät ritarit ja muita mökkiherkkuja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X