churrot ja suklaadippi

Kronitsit, donitsit, churrot, munkit sekä kolme muuta rapeaa leivonnaista vappuherkuiksi

Munkit kuuluvat kiistatta vappuun, mutta kokeile niiden rinnalla myös jotain uutta. Kokosimme seitsemän makeaa herkkua, jotka haastavat perinteiset vappumunkit.

Espanjalaiseen aamiaisperinteeseen kuuluvat churrot sopivat täydellisesti myös Suomen vappuun. Taikina syntyy varsin vikkelästi ilman hiivaa, mutta sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja paistaa lämpimät herkut seuraavana päivänä suoraan vappubrunssille. Kaneli-sokerilla päällystettyjä pieniä munkkitankoja on kiva dippailla suussa sulavaan suklaakastikkeeseen.

tippaleivät

Tippaleipä on rapea vappuklassikko, joka tällä reseptillä valmistuu varsin perinteiseen tapaan. Sujauta taikina esimerkisi puhtaaseen ketsuppipulloon, josta saat näppärästi pursotettua sitä kuumaan paistoöljyyn. Viimeistele valmiit leivonnaiset tomusokerilla ja herkuttele siman kanssa.

Kronitsit

Tätä on pakko kokeilla! Kronitsi on croissantin ja donitsin hybridi. Se yhdistää donitsin maun ja croissantin rapeuden, joten lopputulos ei voi olla muuta kuin täysi kymppi.

appelsiinirosetit

Mitäpä jos tänä vappuna kokeilisit rosetteja? Niiden valmistukseen tarvitset vain rosettiraudan, muu tarvittava löytyy luultavasti jo valmiiksi kaapistasi. Näiden rosettien maku muistuttaa tippaleipää, jossa on häivähdys appelsiinia. Se syntyy appelsiininkuoriraasteesta, jota ripotellaan sokerin kanssa valmiiden leivonnaisten päälle.

banaani_kookosnugetit

Myös nämä, gluteenittomaankin ruokavalioon sopivat uppopaistetut herkut maistuvat vappuna. Tee herkullinen frittitaikina riisijauhoista sekä kookoshiutaleista ja -maidosta, pyöräytä paloitellut banaanit siinä ja friteeraa ne sitten rapsakoiksi rypsiöljyssä. Banaani-kookosnugetit ovat herkkua sellaisenaan, jälkiruokastikkeeseen dipattuna tai raikkaan sorbetin tai jäätelön kera nautiskeltuna.

donitsit

Jos rasvalla läträäminen ja uppopaistaminen ei innosta, tee donitseja. Nämä herkut paistuvat nimittäin uunissa kätevästi donitsipellillä. Sitruuna antaa leivonnaisille keväistä raikkautta.

mustikkamunkit

Jos näiden herkkujen jälkeen mieli kaikesta huolimatta halajaa munkkeja, kokeile höystää perinteinen taikina kuivatuilla mustikoilla. Pyöräytä valmiit mustikkamunkit sokerissa tai upota ne sitruunaiseen sokerikuorrutteeseen.

Myös nämä herkut maistuvat vappuna:

lumihiutalemunkit

Lumihiutalemunkit

hunajaoset donitsit

Hunajaiset donitsit

edefeltin tippaleivät

Edefeltin tippaleipä

Ruoka.fi: Kuppikakut

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kronitsit, donitsit, churrot, munkit sekä kolme muuta rapeaa leivonnaista vappuherkuiksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X