Ruoka

Kuinka suuri joulukinkku? Laske Kotilieden kinkkulaskurilla!

Mietitkö, kuinka iso kinkku riittää koko porukalle? Ei hätää, Kotilieden kinkkulaskuri laskee tarkasti, paljonko kinkkua kannattaa varata.

Kinkkulaskuri auttaa, kun arvoit joulukinkun kokoa. Tällä Kotilieden kätevällä kinkkulaskurilla lasket vaivatta, millainen kinkku sopii omaan joulupöytääsi. Jos lihaa jää siitä huolimatta yli, voi lopuista loihtia monenlaisia arkiruokia.

Lue myös: Näin sulatat kinkun

Joulukinkun koko riippuu syöjistä

Mieti, kuinka monella aterialla haluat kinkkua tai kalkkunaa nauttia. Laske myös syöjien määrä ja syötä tiedot laskuriin. Kypsän tuotteen mehevyysaste vaikuttaa varattavaan määrään. Kovin tarkkoja annosmääriä on vaikea antaa, sillä kinkun tai kalkkunan menekkiin vaikuttaa syöjien ikä, sukupuoli ja se, mitä lisukkeita aterialla tarjotaan.

Katso myös: Jouluateria perinteiseen tapaan

Joulukinkkulaskuri

Täytä hakukenttään ensin ruokalijoiden määrä ja merkitse sen jälkeen, montako kertaa aiot kinkkua tarjota.

Ruokailijoiden määrä

Syöntikerrat

Tarvitset 0,15 kg:n kinkun

Joulukinkku menettää kypsennyksen aikana noin 30% painostaan. Huomaa, että luullisissa kinkuissa luun osuus kypsentämättömän joulukinkun painosta on noin 1-2 kg.

Katso myös: Joulukinkun paisto-ohjeet

Ota ylijäänyt kinkku hyötykäyttöön

Ylijääneestä kinkusta tai kalkkunasta saa monia erilaisia ruokia. Lihan voi myös pakastaa sopivina annoksina.

Kokeile valmistaa jämäksi jääneestä kinkusta tai kalkkunasta vaikkapa näitä:

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Joulupöytään – kinkku, kalkkuna vai jotain muuta? Nappaa reseptit joulupöydän herkullisiin liharuokiin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuinka suuri joulukinkku? Laske Kotilieden kinkkulaskurilla!

SuomiKinkkuSiperiassa

On muuten tarkka laskuri. Ostin tänään kinkun omien summittaisten laskujen ja pienen epäonnen/onnen kautta tuli raahattua kotiin 2,9kg lihaa. Nyt laskin laskurilla paljonko tarvihtis ja ruudulle napsahti sopivasti 2,9kg!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.