Ruoka

Kuivakakku on aina nappivalinta – kokosimme herkulliset reseptit, joilla onnistut!

Nostalginen kuivakakku on helppo ja nopea leipoa. Leivo vaivattomia kuivakakkuja vaikka useampi ja laita ne pakastimeen. Sulata kakut joulun alla ja kääräise maukkaaksi lahjaksi.

Kuivakakku, kahvikakku, maustekakku – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Perinteiset kuivakakut ovat suosittuja niin arjen kahvipöydässä kuin juhlavassa kakkubuffassa. Helppo kuivakakku valmistuu vaivatta ja tekee aina kauppansa.

Kuivakakku muuntuu moneksi, kun sen pukee juhla-asuun kuorruttamalla sen esimerkiksi kinuskilla tai tummalla suklaalla.  Jos kuorrutteen valmistus tuntuu työläältä, sirottele valmiin jäähtyneen kakun pintaan tomusokeria.

Paras kuivakakku – katso Kotilieden herkulliset reseptit!

Mummin kakku saa makua ja mehevyyttä kahvista, omenasoseesta ja suklaasta. Viimeistään kermaliköörikostutus nostaa kakun perinteisten kuivakakkujen yläpuolelle.

Suklainen unikonsiemenkakku on mehevä suklaakakku, jolle unikonsiemenet antavat uutta makua. Suklaakuorrutus viimeistelee kakun juhlakuntoon.

ihannekakku

Ihannekakku on murea kuivakakku, jolle sitruunan kuori antaa makua, mehevyyttä ja raikkautta. Nostalginen kahvikakku saa uuden ilmeen modernissa kakkuvuoassa.

Pumpulin pehmeä perunajauhokakku on aromikas klassikko, joka saa hienostuneen makunsa vaniljasta ja tilkasta konjakkia.

piimäkakku – kuivakakku

Puolukkainen piimäkakku  on helppo kuivakakku  ja edullinen leivonnainen. Mausteiseen kakkuun sopivat kuivatut, tuoreet tai pakastetut puolukat, karpalot tai mustikat. Marjat tuovat kakkuun ihanaa mehevyyttä ja jouluista makua.

Taatelikakku on maukas, mehevä, helppotekoinen ja hyvin säilyvä klassikko. Ohjeella valmistuu kerralla kolme kakkua, joista riittää myös vierasvaraksi ja lahjaksi.

tiikerikakku – kuivakakkujen kuningatar

Mustikkatiikerikakku on moderni versio tutusta tiikerikakusta. Kaakaon sijaan tumma kakkutaikina saa makunsa ja värinsä mustikkajauheesta.

Appelsiini-suklaakakku on mehevä vierasvara ja kerrassaan herkullinen kuivakakku. Appelsiinin ja tumman suklaan maut täydentävät toinen toisiaan.

Kuivakakku: helppo maustekakku

Helppo maustekakku tuo mausteisen joulun tuoksun keittiöön. Sen leipominen onnistuu kaikilta. Taikinaa ei tarvitse edes vatkata. Riittää, kun sekoitat maustekakun ainekset huolellisesti. Maustekakkutaikinaan sekoitettu kermatilkka pehmentää kakun mausteista makua ja näin tämä kuivakakku saa lisää mehevyyttä ja makua.

Lue myös Anna.fi: Taatelikakku on joulun klassikko, joka on helppo tehdä myös vegaanisena tai ilman valkoista sokeria – valitse ohjeista suosikkisi!

Milloin kakku on kypsä?

Paras paistolämpötila kahvikakuille on 175 astetta. Ison kahvikakun paistoaika on usein noin 60 minuuttia ja pienten kakkujen 30–45 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella tikulla, esimerkiksi cocktail-, hammas- tai tulitikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

Kypsän kakun reunat alkavat hieman irrota reunoista. Kuivakakku kannattaa jättää vuoassaan jäähtymään ainakin 10 minuutiksi ennen ritilälle kumoamista. Kumoamisen jälkeen kakun on hyvä olla vielä kuvun alla niin kauan, että se on täysin jäähtynyt.

Artikkelia on muokattu 12.10.2023 klo 10:40

Lue myös Anna.fi: Näin leivot terästetyn taateli-omenakakun

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuivakakku on aina nappivalinta – kokosimme herkulliset reseptit, joilla onnistut!

Kakuttaa

Haluaisin hieman vaihtelua kakkuvuokiin. Näissä jutuissa näkee kauniin muotoisia kakkuja mutta ei niitä vuokia kaupoista löydy.

Khhgkkhh

ihmettelen tuota ensimmäistä vuokaa, miten saa kakun leikattua paloiksi, kun vuoka on noin ”vääntynyt”?

terävä

Veitsellä!

jaa kaaakkua vai

Vuokia löytyy bake&party nimisestä liikkeestä. Sekä nettikaupasta 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.