MAINOS | Lejos
MAINOS | Lejos

Kuppi kuumaa kruunaa talvipäivän reippailut

Pakkanen paukkuu, posket punoittavat ja lumi pöllyää. Ripusta monot ja luistimet naulaan ja nauti astetta parempi after ski näiden juomien kera. 

Talvi on hellinyt meitä suomalaisia harvinaisen upeilla lumimaisemilla ja täydellinen sää on houkutellut talviurheiluun koko maassa: tämän huomaa niin kauppojen tyhjentyneistä suksihyllyistä, kuin ruuhkasta laduilla ja jäällä. Kun hiihtää pitkän lenkin narskuvassa pakkasessa, mikään ei ole niin ihanaa kuin termospullo täynnä kuumaa juomaa. Reseptien viskitotin ja kaakaon voi valmistaa helposti valmiiksi ja ottaa mukaan termariin, Irish Cream kannattaa tarjota laseista.

Meksikolaista kaakaota varten tarvitset vahvaa suklaan makua ja Van Houtenin tumma kaakaojauhe on kuin tehty tälle juomalle. Syvyyttä kaakaoon tuovat vaniljan, kanelin ja tumman rommin aromit. Kaakao on ikivanha juoma ja sitä käytettiin muinaisessa Mesoamerikassa seremonioihin ja lääkkeeksi. Mausteinen juoma sulattaa lämmittävän rommin ansiosta niin kylmettyneet varpaat kuin nenänpäätkin.

Viskitoti on kylmien talvi-iltojen klassikko ja se on myös oiva helpottaja nuhaiselle ololle. Tällä kertaa viski saa seurakseen sesongissa olevaa veriappelsiinia, pirteää inkivääriä ja kukkaista kamomillaa teen muodossa. Teekannen Camomile Flowers -kamomilla yrttihauduke rentouttaa juuri sopivasti urheilun jälkeen, kofeiinittomana sitä on mukava siemailla iltamyöhälläkin.

Irish coffee valmistetaan tavallisesti kahvista, viskistä ja kermavaahdosta. Kun vaihdat kahvin tilalle teetä, saa suosikkijuoma täysin uuden muodon. Erityisen herkullisen juoman saat, kun valitset Teekannen Peppermint – piparminttu yrttihaudukkeen, sen minttuinen maku sopii täydellisesti pehmeään viskiin ja täyteläiseen kermavaahtoon. Piparminttu ja viski saavat taatusti olosi lämpimäksi.

Ohjeet muuttuvat helposti holittomiksi, kun jätät alkoholit pois resepteistä. Tee kannattaa hauduttaa resepteihin vahvaksi, jotta se tulee juomasta kunnolla läpi.


3 parasta juomareseptiä after skihin:

Meksikolainen rommikaakao (4:lle)

1 l täysmaitoa

1 dl ruskeaa sokeria

1 tl kanelijauhetta

1 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria

1 dl Van Houten kaakaojauhetta

6-16 cl tummaa rommia

Valmistus

1. Yhdistä maito, sokeri, kanelijauhe ja vanilja paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kunnes maito höyryää.

2. Lisää kaakao ja vispaa se huolellisesti kuumaan maitoon.

3. Ota höyryävä kaakao pois liedeltä, sekoita mukaan rommi ja nauti kuumana. Nautiskelija tipauttaa vielä kermavaahtonokareen kaakaon päälle.


Hunajainen kamomilla-appelsiinitoti (4:lle)

8 dl vettä

1 appelsiinin kuoret

5 cm pätkä inkivääriä

3 pss Teekanne Camomile Flowers kamomilla yrttihauduketta

1 dl hunajaa

6-16 cl viskiä (bourbon) 

Valmistus

1. Kuori appelsiini ja paloittele inkivääri. Kiehauta vesi, appelsiininkuoret ja inkivääri kattilassa. Anna kiehua rauhallisesti 10 minuuttia ja ongi palat pois.

2. Lisää teepussit ja hunaja kattilaan,  anna hautua 10 minuuttia.

3. Kaada jokaiseen lasiin 2-4 cl viskiä makusi mukaan ja lisää kuumaa teetä päälle. Koristele halutessasi appelsiininkuoriviipaleella ja nauti höyryävänä.


Piparminttu Irish Tea (4:lle)

1 l vettä

4 pss Teekanne Peppermint piparmintun makuinen yrttitee

1 prk (2,5 dl) kuohukermaa

4 rkl fariinisokeria

1 rkl Van Houten kaakaojauhetta

16 cl viskiä (irlantilainen)

Valmistus

1. Kiehauta vesi ja lisää sokeri ja teepussit, hauduta tee vahvaksi, ainakin 10 minuuttia.

2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lämmitä lasit kaatamalla niihin ensin kuumaa vettä, kaada se pois ja lisää kuuma tee mukeihin ja annostele kerma päälle.

3. Ripauta kaakaojauhetta kermavaahdon päälle koristeeksi ja nauti herkku kuumana.

Katso lisää herkullisia reseptejä!