Ruoka

Kurkkusäilyke x 9

Kurkkusäilyke on suomalainen ikisuosikki. Se on helppo valmistaa ja yhdistää monenlaisiin ruokiin. Makua voi vaihdella erilaisin maustein.

Kurkkusäilyke sopii arkeen ja juhlaan. Se on ikisuosikki joulupöydässä ja juhlien noutopöydässä. Arkena se maistuu esimerkiksi hampurilaisen tai hodarin välissä ja täydentää kotoisen lihapulla-aterian.

Kokosimme yhteen Kotilieden parhaat kurkkusäilykereseptit, valitse näistä suosikkisi.

Kurkkusäilyke valmistuu nopeasti ja helposti

Kesän kypsyttämästä kurkkusadosta syntyy purkkikaupalla makean kirpakoita kurkkusäilykkeitä.

Kurkkusäilyke on nopea valmistaa. Se pysyy jääkaapissa hyvänä muutamia viikkoja ja sopii sellaisenaan monenlaisten ruokien lisukkeiksi tai salaatteihin.

Pieniksi leikatuista kurkuista ja sipuleista valmistettu kurkkurelish on helppo ja nopea kurkkusäilyke, joka maistuu vaikka hampurilaisten välissä.

Ratsumestarin kurkut säilötään viipaleina, jotka saavat makua piparjuuren, pippurin ja sinapinsiementen lisäksi rakuunasta.

Makeat kurkkuviipaleet maustetaan valkosipulilla, piparjuurella, tillillä, mustaherukanlehdillä, pippurilla, inkiväärillä ja sinapinsiemenillä.

Valkosipulikurkut ladotaan purkkeihin kokonaisina kerroksittain mustaherukanlehtien, tillinvarsien, valkosipulinkynsien ja piparjuurilastujen ja etikkaliemen kera, minkä jälkeen ne saavat maustua viileässä muutaman viikon ajan.

Mauste- ja valkopippuri sekä neilikka antavat makua kokonaisina purkitetuille maustekurkuille, jotka saavat tekeytyä peräti viisi viikkoa.

.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty linkkejä 8.8.2022

Lue myös Anna.fi: Näin teet chilillä ja korianterilla maustetut kirpeät kurkut

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurkkusäilyke x 9

Sinun täytyy kommentoidaksesi.