Kurkkusäilyke x 5

Kesän kypsyttämästä kurkkusadosta syntyy purkkikaupalla makean kirpakoita kurkkusäilykkeitä.

Pieniksi leikatuista kurkuista ja sipuleista valmistettu kurkkurelish on helppo ja nopea kurkkusäilyke, joka maistuu vaikka hampurilaisten välissä.

Ratsumestarin kurkut säilötään viipaleina, jotka saavat makua piparjuuren, pippurin ja sinapinsiementen lisäksi rakuunasta.

Makeat kurkkuviipaleet maustetaan valkosipulilla, piparjuurella, tillillä, mustaherukanlehdillä, pippurilla, inkiväärillä ja sinapinsiemenillä.

Valkosipulikurkut ladotaan purkkeihin kokonaisina kerroksittain mustaherukanlehtien, tillinvarsien, valkosipulinkynsien ja piparjuurilastujen ja etikkaliemen kera, minkä jälkeen ne saavat maustua viileässä muutaman viikon ajan.

Mauste- ja valkopippuri sekä neilikka antavat makua kokonaisina purkitetuille maustekurkuille, jotka saavat tekeytyä peräti viisi viikkoa.

Lisää vinkkejä säilöntään:
Avomaankurkkua purkkiin ja pikkelssiin
Pakasta kotipuutarhan hedelmiä ja kasviksia
Säilöminen varastoi suven sadon
Säilö vihannessato talteen
Ruoka.fi: Säilö sadon parhaimmisto

Kuvat: Jorma Marstio ja Tommi Tuomi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurkkusäilyke x 5

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X