Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään
Mitä ikinä kurpitsasta teetkään, pilko se ensin lohkoiksi ja paahda sitten uunissa. Paahdettuna kurpitsan maku muuttuu ihanan makeaksi ja on siten parhaimmillaan. Paahtuneen kurpitsan voi surauttaa soseeksi ja loihtia siitä ihanan keiton, mehevän piirakan tai vaikka syksyisen focaccian.
Paahdettu kurpitsasalaatti
Paahdettu kurpitsasalaatti lainaa makunsa lähi-idästä. Lämmin salaatti kootaan za’atarilla maustetuista kurpitsa- sekä punasipulilohkoista ja tarjotaan ihanan appelsiini-tahinikastikkeen kanssa. Hyödynnä kurpitsasta myös siemenet. Paahda ne pannulla ja ripottele valmiin salaatin päälle.
Kurpitsaohratto
Kurpitsaohratto valmistetaan ihanasta myskikurpitsasta, keitetystä ohrasta ja tarjotaan kevyesti paahdetun, parmesaanilla viimeistellyn parsakaalin kanssa. Viime silaus syntyy ripauksesta rosmariinia sekä kurpitsansiemenistä. Nauti kurpitsaohratto ja paahdettu parsakaali sellaisenaan kevyenä kasvisruokana tai lihan lisukkeena.
Kurpitsakeitto
Samettinen sosekeitto on syysruokien aatelia. Keltaisesta kurpitsakeitosta erityisen makoisan tekee joukkoon lisättävä bataatti ja omena. Ripaus chiliä tuo keittoon asianmukaista poltetta ja lämmittää kuin sisäinen villapaita.
Kurpitsaleipä
Tämän italialaisen peltileivän väri ja mehevyys tulee kurpitsasoseesta, maku piparkakkumausteesta sekä muskottipähkinästä. Kurpitsafocacciassa on myös muita syksyiksiä raaka-aineita: kesäkurpitsaa ja tatteja, joita viipaloidaan leivän pinnalle. Lisää päälle vielä parmesaanijuustoa, nosta uuniin paistumaan ja nauti.
Klassinen kurpitsapiirakka
Uuden-Seelannin kurpitsapiirakan juju on reilussa maustamisessa. Appelsiini, kaneli, neilikka, muskottipähkinä sekä ripaus maustepippuria tekevät tästä makeasta piiraasta syksyisen kahvipöydän suosikin.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kurpitsa on syksyn suosikki – valmista siitä salaatti, keitto, focaccia tai mehevä piirakka kahvipöytään