Ruoka

Kylmä keitto – raikas soppa on täydellinen hellepäivän lounas ja noutopöydän tarjottava

Kylmä keitto maistuu kevyenä lounaana, aterian alkupalana tai grilliaterian virkistäjänä. Kokosimme tähän Kotilieden parhaat kylmät keitot. Näistä löydät taatusti oman suosikkisi.

Kylmä keitto on täydellistä ruokaa kuumiin kesäpäiviin: helppoa, nopeaa, kevyttä ja virkistävää. Keiton voi tehdä valmiiksi jääkaappiin edellisiltana ja napata termospullossa lounasevääksi töihin tai vaikka uimarannalle. Poimi mieleisesi keittoresepteistä tai herkuttele eri keitolla viikon jokaisena päivänä.

Kylmä keitto raikkaista kasviksista

Gazpacho on espanjalainen, kylmien keittojen klassikko, joka sekoitetaan vihanneksista ja kuivahtaneesta leipäpalasta.

Ihana tuoretomaattikeitto tehdään kesän kypsyttämistä, makeista ja mehevistä tomaateista. Keiton kaveriksi voi paahtaa pikaisia ruisleipätikkuja.

Kylmä keitto: Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto
Virossa tilliä käytetään ruoanlaitossa paljon enemmän kuin Suomessa, ja sillä maustetaan muutakin kuin kalaa. Tilli on myös Sikke Sumarin kylmän kurkkukeiton salaisuus.

Raikas kurkkukeitto surautetaan nopeasti tehosekoittimella jogurtista, kurkusta ja yrteistä. Kurkkukeitto sopii kevyeksi lounaaksi, alkukeitoksi tai janojuomaksi. Sikke Sumarin kylmän kurkkukeiton herkullisuuden  salaisuus on tilli.

Kermaisen täyteläisestä avokadosta syntyy pehmeä avokadokeitto, jolle limetti chili antavat potkua.

kylmä keitto: pinaatti-avokadokeitto

Pinaatti-avokadokeitto tuo väriä pöytään. Tämä keitto sopii pääruoaksi leivän kanssa tai mainiosti myös kylmänä alkupalaksi pienessä kupissa tarjoiltuna.

Bataattikeitto keitetään purjosta, bataatista ja perunasta. Ranskankerma tai jogurtti tekevät keitosta pehmeän, tilkka kivennäisvettä tai siideriä piristää.

Kylmä mausteinen porkkanakeitto sopii sekä arkeen ja juhlaan. Kookospohjainen keitto kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.

Lue myös Anna.fi: Grillaa kasviksia

Ruokaisat kylmät keitot

Kylmä minestronekeitto

Spagetti tekee kylmästä minestronekeitosta ruokaisan, pestokastike ja yrtit antavat keitolle italialaista makua.

Myös katkarapukasvissosekeitto on aavistuksen ruokaisampi soppa, jonka voi tarjota niin kylmänä kuin kuumanakin.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty reseptejä 12.8.2021

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylmä keitto – raikas soppa on täydellinen hellepäivän lounas ja noutopöydän tarjottava

Sinun täytyy kommentoidaksesi.