broilerinsiivet
Ruoka

Lähiruokaa ja kukkakaaliriisiä: 4 x trendiherkku

Ruokatrendit elävät ja muuttuvat jatkuvasti. Joko ehdit kokeilla näitä ruokatrendejä?

Kukkakaali nosti päätään uutena trendikasviksena lehtikaalin jälkeen. Siitä onkin väännetty trendiherkkua toisensa perään: pizzapohjaa, paahdettua kukkakaalia sekä kukkakaaliriisiä. Tämä ”riisi” onkin näppärä ja kevyt korvike tavalliselle riisille.

Kukkakaali joko raastetaan karkealla terällä ja hienonnetaan monitoimikoneessa rouheeksi, joka kypsyy nopeasti pannulla. Kukkakaaliriisin voi kypsentää helposti myös mikrossa. Käytä sitä tavallisen riisin tapaan monipuolisena lisukkeena kastikkeille, pataruoille, kypsennetylle lihalle ja kalalle. Voit myös käyttää luovuutta riisin maustamisessa.

kukkakaaliriisi

Vahva trendi ruoanlaitossa on edelleen lähiruoan suosiminen. Ekologisista syistä lautaselle valitaan esimerkiksi omista järvistämme pyydettyjä kaloja, kuten särkeä, lahnaa ja haukea. Pyöräytä siis hauesta maukkaita haukipullia. Pullien massa valmistuu helposti  monitoimikoneessa ja viimeisen silauksen antaa pannulla voissa paistaminen.

haukipullat

Kasvisruoan suosio kasvaa kohisten ja yhä useammat muokkavat ruokavaliostaan mmun muassa ilmastoystävällisempää siirtymällä kasvissyöjiksi. Myös veganismi, jossa jätetään lihan lisäksi ruokavaliosta pois myös muut eläinperäiset tuotteet, on saanut suurempaa jalansijaa. Meksikolaisesta klassikosta chili con carnesta syntyy helposti vegaanillekin sopiva versio, chili sin carne. Lihan voi korvata soijarouheella tai vaikkapa seitanilla.

Chili sin carne

Tulinen Sriracha-kastike on ollut jo tovin ruokapöytien uusi ketsuppi myös Suomessa. Monikäyttöinen chilikastike sopii maustamaan niin liha- kuin kasviruokia. Se sujahtaa mainiosti myös marinadin joukkoon ja antaa makeille broilerinsiiville mukavaa potkua.

Lisää trendikkäitä herkkuja:

Yakitori-kanaa, raaka-makkaraa ja cocktailmehujäitä – trendiohjeet kesäjuhliin Vegaanin trendikkäät juhlaherkut Leipuri suosii nyt lakritsia – yllätä uusilla makupareilla Ruoka.fi: Vältä turhat sokerit ja lisäaineet – Itse tehdyistä patukoista energiaa treeniin!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lähiruokaa ja kukkakaaliriisiä: 4 x trendiherkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.