Lähiruokaa juureksista

Ranskalaiset puhuvat unohdetuista kasviksista. Meillä unohtumattomista isoäidinaikaisista juureksista syntyy edullista ja maukasta arkiruokaa.

Terveelliset juurekset ravitsevat paitsi ruumista, myös mieltä, sillä ne tuovat lautaselle virkistävää väri-iloa.

Lämmin punajuurisalaatti on herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kirpakan suolainen homejuusto tai vuohenjuusto antaa pirteyttä savustuspussissa paahdetuille punajuurille. Pippurinen rucola viimeistelee makuelämyksen.

Pannullinen paahdettuja uunijuureksia voittaa sipsipussin. Tarjoa juuressuikaleita naposteltavaksi tai lisukkeena.

Maukkaassa liemessä marinoidut porkkanaviipaleet sopivat salaatiksi tai lisukkeeksi. Raikkaissa ja rapeissa porkkanaviipaleissa maistuu muun muassa valkosipuli, inkivääri, appelsiini ja sitruuna.

Omenainen sellerikeitto on lempeän lämmintä lohturuokaa, samettisen pehmeää ja maukasta.

Sekoita soseutettuja juureksia myös leipätaikinaan, kokeile vaikkapa edullisia palsternakkasämpylöitä. Lämpimät sämpylät maistuvat keiton kanssa.

Lue myös:
Kasviksilla vaihtelua arkiruokiin
Porkkana on syksyn suosituin juures
Punajuuri on makean mehukas juurikas
Palsternakka

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lähiruokaa juureksista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X