Lämmin leipä x 8 – maukasta!

Ruokaisa ja lämmin leipä käy ateriasta. Kylkeen tarvitset vain hieman salaattia. Poimi mieluisin kahdeksasta klassikkoleivästä.

Metsästäjänleipä on syksyinen voileipäklassikko, johon kuuluu mehevällä sienikastikkeella kuorrutettu pihvi tai broileripala.

Kioskiruokana tuttu hot dog eli makkarasämpylä on helppo huikopala. Hodari on etenkin lasten ja raavaiden uroiden mieleen, mutta maukkaalla braatvurstilla ja raikkaalla salaatilla täytetty versio maistuu muillekin.

Ruokaisa ja rukiinen rapuhampurilainen syntyy kalapihvistä, salaattikasviksista, kastikkeesta ja ruisleivästä.

Hittiherkku pulled pork eli revitty possunkassler maistuu hurjan hyvältä vaalean leivän täytteenä kasvisten kera.

Meksikolaisen katukeittiön herkku quesadilla on meksikolaisen katukeittiön tulinen ja täyttävä grillitortilla, joka maustetaan chilikastikkeella ja täytetäänmaustettu ja juustolla.

Havaijinleipä on nostalginen iltapala, joka täytetään kinkulla, tomaatilla, ananaksella, kanamunalla ja juustolla.

Makumuistoja tuo kielelle myös tuhti, jauhelihapihvillä täytetty kappelileipä, jonka höysteeksi voi paistaa myös rapsakkaa pekonia.

Croque monsieur eli sinapilla sipaistu, kinkulla ja juustolla täytetty, grillattu leipäkolmio maistuu myöhäisellä aamiaisella maitokahvin kera. Vaihteeksi voi kokeilla myös Croque madamea, joka on sama leipä valkokastikkeen ja uppomunan kera tarjoiltuna.

Lisää maukkaita ruokaideoita:
Voileipä vie nälän
Suolainen piirakka x 10
Uuniperuna neljällä täytteellä
Kesän parhaat hodarit ja hampurilaiset
Ruoka.fi: Tervetuloa pizzalle

Kuvat: Pauliina Salonen

Avainsanat

Keskustelu

Mikä ihmeen jauhelihapihvi kappelileivällä?!?!? Nyt ruokatoimittaja tekee ihan omiaan ja suosittelisinkin paluuta takaisin soppakoulun penkille! Kappelileipään kuuluu joko kinkku tai lohi. Jauhelihapihvi paistetaan oopperaleipään. Pekoni ei kuulu kumpaankaan.

Kommentoi juttua: Lämmin leipä x 8 – maukasta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X