korealainen lihakeitto

Lämmittävät keitot sopivat syyspäivään

Alati kylmenevien syyspäivien höyryävä kesyttäjä on maukas keitto, joka hellii lämpimillä mauillaan. Inspiraatiota keittoihin voi hakea maailman eri kolkista tai turvautua kotoisiin makuihin.

Keitto lämmittää koleilla keleillä mukavasti niin kehoa kuin mieltäkin. Keitto on kevyttä, mutta täyttävää ruokaa, joka kaipaa seurakseen vain palan tuoretta leipää.

Lämmin keitto on loistavaa arkiruokaa, joka valmistuu melko nopeasti ja vaivatta. Täyteläisyyttä keittoihin antavat sulate- ja tuorejuustot sekä ruokakerma. Valmiit maustetut juustotuotteet ja ruokakermat ovat käteviä, koska ne samalla myös maustavat keiton.

Lue myös: 8 x ruokaisa keitto talvipäivään

Eksoottisia makuja maailmalta

Lihakeitto on helppo klassikko, jossa maistuu syksyiset juurekset. Mikäli haluat kokeilla jotakin uutta, testaa korealaista lihakeittoa. Kimchi ja korealainen chilijauhe pitävät huolta tulisesta lopputuloksesta.

Tulinen nakkikeitto

Tulinen nakkikeitto antaa perinteiselle versiolle kyytiä. Tulisuus syntyy chilillä maustetusta tomaattikastikeesta sekä mausteisista nakeista.

Jos haluat keittää erityisen maukasta keittoa, saattaa siihen mennä vähän enemmän aikaa. Herkullinen Lorandin unkarilainen gulassikeitto on klassikko, jonka valmistamiseen pitää varata jopa pari päivää. Keiton valmistus aloitetaan lihan marinoimisella.

Aasialainen kasviskeitto ja riisikepakot

Aasialaisista mauista pitävä kokkailee maistuvaa ramenkeittoa, joka on myös trendikäs valinta. Nuudeleilla ryyditetyn keiton kanssa voi tarjoilla vaikka kananmunaa, tofua, broileria tai possua. Tuoreella inkiväärillä, sitruunaruoholla ja valkosipulilla maustettu aasialainen kasviskeitto taas tarjoillaan juustoisten riisikepakoiden kera.

Libanonilainen linssikeitto

Sakea libanonilainen linssikeitto maistuu niin ikään valkosipulilta ja juustokuminalta, mutta lisämakua tuo myös porkkana. Keitto saa täyteläisyyttä ranskankermasta.

Helpot sosekeitot

nlejän raaka-aineen bataattisosekeitto

Sosekeiton voi höystää astetta ruokaisammaksi esimerkiksi pähkinäsekoituksella tai parilla lusikallisella raejuustoa. Kuva: Mirva Kakko

Sosekeitot pelastavat silloin, kun tarvitset ruokaa isolle porukalle. Bataattisosekeitossa raaka-aineita on vain neljä, ja ainekset eivät maksa juuri mitään. Bataatin voi halutessaan korvata esimerkiksi myskikurpitsalla.

savupaprikakeitto

Aromikas savupaprikakeitto saa makunsa uunissa paahdetuista paprikoista. Saat keitosta ruokaisamman, kun tarjoilet sen kera paistettua chorizomakkaraa.

palsternakka-kukkakaalikeitto

Palsternakka-kukkakaalikeitto on pehmeänmakuinen sosekeitto, jonka voi höystää siemenillä, yrttiöljyllä ja yrteillä.

Lisää keittoja:


Siskonmakkarakeitto ja muut herkkusopat
Lihakeitto ja muut klassikkosopat
Ruoka.fi: Keitto lämmittää keventäjää

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lämmittävät keitot sopivat syyspäivään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X