Jauheliharuoka: Vappu Pimiän spagettivuoka
Ruoka

Lapsiperheen lempiruoat! Kalapuikot, makaronilaatikko, lihapullakeitto, pizza ja letut

Lapsiperheen ruokalistalla pyörii usein samat, hyväksi havaitut kotiruoat: jauhelihaa ja spagettia, kalapuikkoja, pinaattilettuja sekä pizzaa. Kokosimme viisi vaihtoehtoa, joista tykkää koko perhe.

Lettukestit keskellä viikkoa

Lettupino keskellä viikkoa ilahduttaa taatusti perheen pienimpiä. Pulleat pikkupannarit valmistat bataattisoseesta ja maustat makoisiksi kanelilla, inkiväärillä sekä neilikalla.

Herkkuhillo lettujen kaveriksi syntyy nesteessä turpoavista chiansiemenistä ja puolukoista.

bataattiletut ja chia-puolukkahillo

Resepti: Bataattiletut ja puolukka-chiahillo

Makaronilaatikko uudella tavalla

Spagetti on hyvää, jauhelihakastike on hyvää ja makaronilaatikko on hyvää. Mitäpä jos yhdistäisit nämä ja valmistaisit maistuvan spagettivuoan Vappu Pimiän tapaan? Tutut raaka-aineet uudessa muodossa maistuvat taatusti koko perheelle.

Spagettivuoka maistuu koko perheelle.

Resepti: Maistuva spagettivuoka

Terveellistä sormisyötävää

Kalapuikot ovat lasten lempiruokaa. Astetta terveellisemmät, mutta vähintään yhtä hyvät kalapihvit valmistat turskasta, sipulista ja yrteistä. Monitoimikoneessa massa surahtaa sekaisin hetkessä.

Kalapihvit tekevät taatusti kauppansa, kun tarjoat ne hauskana sormisyötävänä maukkaiden dippien, kuten makean chilikastikkeen tai valkosipulimajoneesin kera

kalapihvit

Resepti: Kalapihvit

Oikaisijan unelma

Lapsiperheissä riittää usein vauhtia ja tohinaa niin, ettei ruoanvalmistukselle tahdo löytyä aikaa. Onneksi kaikkea ei aina tarvitse tehdä alusta alkaen itse, vaan välillä on lupa turvautua kaupan puolivalmisteisiin.

Täytetyistä tortellineista, lihapullista ja maustetusta ruokakermasta syntyy maukas soppa hetkessä. Pilko joukkoon porkkanaa ja sipulia tai kumoa kattilaan pussillinen pakastejuureskuutioita.

Lihapulla_tortellini_keitto

Resepti: Lihapulla-tortellinikeitto

Pizza juurespohjalla

Jos lapset saisivat päättää olisi pizzaa tarjolla vähintään kerran viikossa, ellei joka päivä. Terveellisempi pikaruoka syntyy, kun teet pizzapohjat juuresraasteista. Päälle voi levittää täytteitä mielen mukaan.

Juurespizza on täydellinen tapa kasvattaa päivän kasvispottia huomaamatta!

juures-kinkkupizza

Resepti: Juures-kinkkupizza

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lapsiperheen lempiruoat! Kalapuikot, makaronilaatikko, lihapullakeitto, pizza ja letut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.