Laskiaisen ja ystävänpäivän herkut

Ystävänpäivä tai laskiainen on oiva hetki viettää hauska päivä läheisten kanssa. Ensin suunnataan porukalla luistinradalle tai pulkkamäkeen, minkä jälkeen istahdetaan alas ja nautitaan ajan kanssa hyvästä ruosta sekä ystävien seurasta.

blinit

Aterian alkupalaksi paistetaan blinejä, jotka ovat perinteinen laskiaisherkku ja oiva alkupala talviselle aterialle. Pienet spelttiblinit tarjotaan alkupalaksi mädin, smetanan ja punasipulin kera. Katkarapu-perunablinit puolestaan täytetään jättikatkaravuilla ja jogurttikastikkeella.

Blinien sijaan aterian alkuruoaksi sopii myös samppanja-hernekeitto, joka on juhlavampi versio tutusta laskiaisrokasta.

lammasribsit

Yhteisen aterian pääruokasi paistetaan karitsankyljyksiä, jotka ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Maukkaat kyljykset viimeistellään valkosipuli-yrttikuorrutuksella.

Lampaan lisukkeeksi sopii hauska valkosipuli-perunatorttu, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Talvisen aterian lisukkeena maistuvat myös uunijuurekset, jotka karamellisoidaan appelsiinilla ja hunajalla makeaksi makupalaksi.

Jälkiruoaksi leivotaan laskiaispullia, jotka muuntuvat ihaniksi ystävänpäiväleivoksiksi, kun täytteen värjää vadelmahillolla vaaleanpunaiseksi ja kansipalan leikkaa piparkakkumuotilla sydämen muotoiseksi.

muffinit

Yhdessä voi leipoa myös helppoja ja hauskoja kookosmuffineita, jotka muistuttavat lumipalloja, mutta paljastuvat sisältä vaaleanpunaisiksi.

Vaaleanpunainen piparminttukaakao tai lämmin kahvi-suklaajuoma maistuvat tuoreiden leivonnaisten kera ja kruunaavat aterian.

Lisää ruokaideoita laskiaiseksi ja ystävänpäiväksi:
Blinit ja lisukkeet
Ystävänpäivän ihanat leivonnaiset
Laskiaispulla on verraton talviherkku
Ystävänpäiväkakku on huurteisen raikas
Ruoka.fi: Laskiaisena herkutellaan keitolla, lammaspadalla ja pannukakulla

Kuvat: Sampo Korhonen jaKristiina Kurronen / OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.