Ruoka

Leffaillan eväät - nämä suupalat tekevät elokuvaillasta täydellisen!

Miltä kuulostaisi leffailta sohvalla koko perheen voimin? Mukaan tarvitaan tietysti jotain pientä purtavaa. Poimi ohjeet suolaisiin ja makeisiin pikkunaposteltaviin - näistä tykkää koko perhe!

Rennon leffaillan parhaat eväät ovat yksinkertaisia: maustettuja popcorneja, rapeita bataattiranskalaisia ja herkullisia dippejä sekä tietysti pientä makeaa. Ne on helppo syödä sormin käsiä ja sohvaa tahmaamatta. Pyöräytä nopeat naposteltavat ja rento ilta sohvannurkkaan uppoutuneena voi alkaa!

Lue myös: Perjantai-illan parhaat herkut: Maistuisiko pizzapannari, feta-mustakaali-quesadillat tai meksikolainen nachosalaatti?

Pikkunaposteltavaa

Mitä olisi leffailta ilman popcornia! Chilijauheella ja parmesaanijuustolla saat popcorneihin hetkessä uutta jujua. Käytä vastaraastettua parmesaania, pulverimainen juusto ei tartu kunnolla popcorneihin. Poksauttele koko kattilallinen nämä herkut katoavat hetkessä!

maustetut popcornit
Chilijauheella ja parmesaanijuustolla maustetut popcornit katoavat hetkessä parempiin suihin. Kuva: Pauliina Kukkonen

Ohje: Mausteiset popcornit

Korvaa perunalastut itse tehdyillä pitasipseillä ja pyöräytä dipiksi mausteinen kukkakaalihummus. Pitasipsit valmistuvat helposti valmiista pitaleivistä ja paahtuvat uunin lämmössä herkullisen rapsakoiksi. Valkosipuli, juustokumina ja kurkuma maustavat hummuksen herkuksi ja takaavat, että se kaavitaan kulhon pohjalta viimeistä pisaraa myöten. 

pitasipsit ja kukkakaalihummus
Paahdettua kukka­kaalihummusta dippaillaan rapeilla pitaleipäsipseillä suoraan suuhun. Kuva: Pekka Holmström

Ohje: Paahdettua kukkakaalihummusta ja pitasipsejä

Vai maistuisiko sittenkin rapeat bataattiranskalaiset? Itse valmistetut rapeat ranet ja artisokkadippi ovat rennon leffaillan varma hitti. Mausta lohkoiksi leikatut bataatit savupaprikajauheella ja pyöräytä vielä parmesaanijuustossa, niin suosio on taattu. 

Rapeat bataattiranskalaiset onnistuvat näillä nikseillä lähes pomminvarmasti. Liota bataattitikkuja ensin kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia, kuivaa ne sitten huolella ja pyöräytä lopuksi perunajauhoissa. Älä laita ranskalaisia päällekkäin pellille, vaan paahda ne väljästi vaikka useammanssa erässä.

bataattiranskalaiset ja artisokkadippi
Itsevalmistetut rapeat bataattiranskalaiset ja artisokkadippi on rennon leffaillan varma hitti. Kuva: Pekka Holmström

Ohje: Bataattiranskalaiset 

Isompaan nälkään

Jos haluat panostaa, varaa leffaevääksi feta-lehtikaalipiirakoita. Somat pikkupiirakat leivotaan suolaisiksi naposteltaviksi näppärästi minimuffinipellillä.

feta-lehtikaalipiirakat
Näitä pikkupiiraita on mahdotonta vastustaa. Fetajuusto ja lehtikaali ovat ihania yhdessä! Kuva: Sampo Korhonen

Ohje: Feta-lehtikaalipiirakat

Juustoiset quesadillat ovat perinteisiä tortilloja näppärämpää, siistimpää ja helpompaa syötävää – siis täydellistä popsittavaa sohvalla leffaan uppoutuneena. Sulje tortillaletun väliin lehtikaalia, paksoita sekä mozzarella- ja fetajuustoa ja paahda kuumalla pannulla, kunnes juustot sulavat. Leikkaa feta-mustakaaliquesadillat käteen sopiviksi kolmioiksi ja leffailta voi alkaa!

feta-mustakaaliquesadillat
Quesadillojen väliin voi piilottaa vaikka mitä herkkuja. Pääasia, että juustoa on paljon! Kuva: Paula Kukkonen

Ohje: Feta-mustakaaliquesadillat

Lopuksi jotain makeaa! 

Suussa sulavan suklainen pätkisjäätelö vaatii tekijältään hieman ennakointia, mutta todella vähän toimia. Sekoita kermavaahto, kondensoitu maito, sekä suklaakeksit, -kastike ja -makeiset keskenään, kaada vuokaan ja työnnä pakastimeen. Et tarvitse jäätelökonetta, vain hieman malttia. Jäätelö jähmettyy syöntikuntoon muutamassa tunnissa, valmista herkku siis pakastimeen jo edellisenä iltana.

suklaa-pätkisjäätelö
Itse tehty pätkisjäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain pakastimen. Kuva: Jorma Marstio

Ohje: Suklaa-pätkisjäätelö

Leffaillassa on tietysti oltava tarjolla myös karkkia. Itse tehdyt rocky road karkit keräävät kehut ja suosionosoitukset. Sulatetusta suklaasta ja maapähkinävoista sekoitettuun massaan voi upottaa sattumia mielen mukaan. Kokeile esimerkiksi vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja kuivattuja marjoja. Näitä ei voi vastustaa!

rocky road karkit
Itse tehdyt rocky road karkit keräävät kehut ja suosionosoitukset. Kuva: Pauliina Salonen

Ohje: Rocky road karkit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leffaillan eväät - nämä suupalat tekevät elokuvaillasta täydellisen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.