Leipuri suosii nyt lakritsia - yllätä uusilla makupareilla
Lakritsi on kestosuosikki, joka sopii täydellisesti leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Tumman aromikas lakritsi on passeli makupari esimerkiksi sitruunalle, suklaalle ja vadelmalle. Kokeile herkullisia reseptejämme.
Jos suklaan- ja lakritsinhimo iskee samaan aikaan, ovat lakritsitryffelit todellinen pelastus. Tummasta suklaasta, kermasta ja voista sekoitettava massa saa maanläheistä makua raakalakritsijauheesta. Suussasulavat tryffelit ovat ihana lahja – vaikka itselle!
Pari vuotta sitten trendileivonnaisen maineeseen ampaissut whoopie taipuu monenmoiseen versioon ja yksi niistä on lakritsiwhoopie. Keksipohjaan sulatetaan Kick-lakritsitoffeeta ja tuorejuustotäytteeseen sekoitetaan lakritsijauhetta.
Yhdistä perinteiseen suklaabrownieen kaksi trendikästä ainesosaa: punajuuri ja lakritsi. Punajuuribrowniet ovat mehevän täyteläisiä herkkupaloja, joihin lakritsijauhe tuo oman pikantin lisänsä.
Tavallinen vaalea kakku saa uudenlaista hohdetta, kun taikinasta tekee annosvuokiin pikkukakkusia, jotka maustetaan lakritsilla.
Helppoa jälkiruokareseptiä etsivä ilahtuu lakuvadelmista. Jännittävässä jälkiruoassa vadelman ja lakristin liitto pehmennetään kermavaahdolla.
Lisää lakritsaisia reseptejä:
Lakritsikastike Lakritsipannacotta ja mansikka-rosmariinisalsa Ruoka.fi: Maitovanukas lakritsikastikkeella Ruoka.fi: Lohta lakritsikastikkeen kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leipuri suosii nyt lakritsia - yllätä uusilla makupareilla