Ruoka

Leivo joulumyyjäisiin parhaat tuotteet – katso kuusi hittiohjetta

Yhdistysten ja koulujen myyjäissesonki käy joulunaikaan kuumimmillaan. Niiden vetonauloja ovat tietenkin itse tehdyt leivonnaiset. Kokosimme kuusi ihastusta herättävää reseptiä ja pienen myyjäisleipojan muistilistan. Näillä vinkeillä onnistut:

1. Suosi leivonnaisia, joita on helppo valmistaa kerralla iso määrä.

2. Ole erityisen tarkka hygieniassa, kun leivot tuotteita myyntiin.

3. Leivo myyjäistuotteet edellisenä päivänä tai mielellään saman päivän aikana.

4. Merkitse leivonnaisiin selkeästi valmistuspäivä sekä raaka-aineluettelo, josta ostaja voi tarkistaa mahdolliset yliherkkyydet.

5. Panosta myös paketointiin. Kaunis pakkaus saa herkkuleivonnaiset näyttämään entistä houkuttelevimmilta ja helpottaa myös kuljettamista.

suppis-pekoniquiche

Jos syksyn sieniretki tuotti tulosta, ujuta osa saaliista suolaiseen piirakkaan. Itse kerätyt ja kuivatut suppilovahverot ovat jo puoli tarinaa herkullista piirakkaa myydessä, loput puheesta hoitaa pekoni. Ohjeen mehevään suppis-pekoniquicheen löydät täältä.

gluteenittomat saksannpähkinä-aprikoosisämpylät

Myynnissä on hyvä olla myös jotain gluteenitonta, sillä moni välttelee gluteenia terveyssyistä. Teff- ja tattarijauhoista sekä gluteenittomista kaurahiutaleista leivotut saksanpähkinä-aprikoosisämpylät ovat myös vegaanisia ja ihanan meheviä, joten ne maistuvat ihan jokaiselle. Muistathan olla erityisen huolellinen työvälineiden, leivonta-alustan ja raaka-aineiden puhtauden suhteen, sillä keliaakikko ei siedä hippustakaan gluteenipitoista raaka-ainetta.

pizzapiirakat kahdella täytteellä

Rullalle käärityt pienet pizzapiiraat ovat hauska idea ja varma myyntivaltti, sillä täytteitä voi varioida oman maun mukaan. Maistuisiko aurinkokuivattujen tomaattien ja kinkun herkullinen yhdistelmä vai viehättääkö makuparina mieluummin halloumi ja rucola?

kanelipullakeksit

Korvapuustilta maistuvat kanelipullakeksit voi leipoa valmiiksi jo muutamaa päivää ennen myyjäisiä. Pakkaa pikkuleivät kauniisti sellofaaniin ja sido kiinni kauniilla nauhalla.

mustaherukka-rahkapiiraat

Pullapohjaiset mustaherukka-rahkapiirakat ovat makeanystävät mieleen. Läpinäkyvistä sellofaanipusseista ja tulostetuista tarraetiketeistä syntyy marjapiiraille selkeä myyntipakkaus, joka myös pitää leivonnaiset vastaleivotun pehmeinä.

pätkis-mokkapalat

Mitäpä olisi myyjäiset ilman mokkapaloja? Jos perinteinen versio tylsistyttää, kokeile ikisuosikin minttuista sisarta. Pätkismokkapalojen pohjaan sulatetaan Pätkis-suklaamakeisia ja päälle levitetään piparmintunmakuinen mokka-suklaakuorrute. Kertakäyttölautasille pakattuna ja koristeteipillä sidottuna leivonnaiset on helppo kuljettaa, asettaa esille ja nautiskella vaikka heti paikan päällä.

Myös nämä leivonnaiset käyvät kaupaksi joulumyyjäisissä:

Helppo saaristolaisleipä

Helppo saaristolaisleipä

Stollen

Stollen

amerikkalaiset taatelikakut

Amerikkalaiset taaetelikakut

Ruoka.fi: Terästetty taateli-omenakakku

Kommentoi

Kommentoi juttua: Leivo joulumyyjäisiin parhaat tuotteet – katso kuusi hittiohjetta

Zirup

Oi, pelkäänpä, että minun myyntipöytä olisi tyhjää täynnä. Tällaiset herkut eivät pääse sinne asti 😉

Sinun täytyy kommentoidaksesi.