Leivo leipää ja sämpylöitä palsternakan kera – pyöräytä siitä myös levitteet

Milloin viimeksi sujautit ostoskoriisi palsternakkaa? Haalistuneelta porkkanalta näyttävän juureksen maku on aromikas ja aavistuksen pähkinäinen, mikä sopii mainiosti niin leipiin kuin leivänpäällysteisiinkin.

Rosmariini-palsternakkaleivästä löytyy palsternakkaa sisältä ja päältä, kun sitä on raastettu niin taikinan sekaan kuin vuoltu lastuiksi sen päällekin. Leipä saa luonnetta, kun makumaailmaa täydentää rosmariinilla ja valkosipulilla. Persoonallinen ulkomuoto syntyy, kun taikinan pyöräyttää vaihteeksi solmulle.

palsternakkasämpylät

Tässäpä simppelit sämpylät palsternakasta. Kuutioi, keitä ja survo palsternakka ja mehevöitä soseella sitten perinteinen sämpylätaikina. Suloiset palsternakkasämpylät sopivat niin lounaskeiton kylkeen kuin iltateen kaveriksikin.

Paahdettu_palsternakkalevite

Unohda voi leivän päältä ja tee vaihteeksi palsternakkalevitettä uunissa paahdetuista palsternakoista ja tuorejuustosta. Kivan kevyt levite toimii myös silloin, kun haluat herkutella astetta kevyemmin mausta tinkimättä.

palsternakkahummus

Palsternakka taipuu myös Lähi-idän makumaailmaan. Paahda palsternakkaa uunissa ja ryyditä sillä perinteinen kikhernetahna eli hummus. Juustokumina ja tilkka sitruunamehua sopivat palsternakan kylkeen loistavasti. Kokeile palsternakkahummusta leivän päällä, pitaleivän täytteenä tai vaikka kasvistikkujen dippinä.

Lisää juuresten mehevöittämiä leipiä ja levitteitä:

porkkana-maapähkinälevite

Porkkana-maapähkinälevite

porkkanapatonki

Porkkanapatonki

punajuurifocaccia

Punajuuri-focaccia

Ruoka.fi: Gluteenittomat palsternakkasämpylät

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivo leipää ja sämpylöitä palsternakan kera – pyöräytä siitä myös levitteet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X