Suolainen panettone

Leivo pientä suolaista myyjäisiin!

Myyjäisten kuumin sesonki on käsillä. Koulut, yhdistykset ja seurakunnat järjestävät kaikki omia myyjäisiään. Poimi tästä ideat suolaisiin leivonnaisiin, jotka ovat maistuva vaihtoehto myyjäispöytien makeille kakuille.

Suloiset sienipiiraat valmistuvat mistä tahansa saatavilla olevista sienistä. Piiraat ovat omiaan myös juuston ystäville, sillä niiden pohjataikinaan käytetään suolaista parmesaania ja täytteeseen juustoraastetta.

Sienipiiraat

Pekoni maustaa suolaisen panettonen, joka ei häviä näyttävyydessä makealle versiolle. Makoisa leipä kätkee sisäänsä cashewpähkinöitä ja rusinoita, päälle silputaan aurinkokuivattua tomaattia. Suolainen panettone sopii hyvin vaikkapa salaatin tai keiton kaveriksi.

Näyttävä ilmestys myyjäispöydässä on myös kreikkalaistyyppinen leipä, joka muotoillaan suureksi sarveksi. Tämä herkku täytetään luonnollisesta fetalla ja oliiveilla.

Lettileipäset

Somat lettileipäset voi täyttää yrteillä, oliiveilla tai vaikkapa pestolla. Leipäset syntyvät näppärästi, kunhan taikina on saanut kohota rauhassa yön yli.

Erilaiset limput ja joululeivät tekevät usein hyvin kauppansa myyjäisissä. Kokeile tehdä myyntiin jouluista mallasleipää tai hedelmä-mallasleipää.

Viikuna-kinkkukiekot

Helppoja suolaisia myytäviä saa aikaiseksi lehti- tai voitaikinasta. Viikunahillolla ja ilmakuivatulla kinkulla täytetyt kiekot vievät kielen mennessään. Kasvissyöjiä ajatellen voi valmistaa juusto-yrttisolmuja, jotka saavat täytteekseen kahta eri juustoa ja tuoreita yrttejä.

Jos haluat kokeilla jotakin hieman eksoottisempaa, tee mausteisia broilerisamosoja. Intialaisittain maustetut piirakat erottuvat takuulla muusta tarjonnasta ja huumaavat aromikkuudellan.

Samosat

Lisää ideoita suolaisiin leivonnaisiin:

Mausteiset leivät ja suolaiset piirakat
Suolainen piirakka x 10
Suolaisia leivonnaisia helposti ja nopeasti
Ruoka.fi: Oliivi-rosmariinifocaccia

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivo pientä suolaista myyjäisiin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X