pehmea_omenapiirakka_2

Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä

Omenapiirakka sopii kaikkiin tilanteisiin. Se piristää tavallisen tiistain ja juhlistaa viikonlopun kahvihetken. Kokosimme kymmenen täydellistä omenapiirakkaa, jotka kannattaa leipoa!

Omenapiirakka on kaikkien kehuma loppukesän ja syksyn herkku. Onko sinun suosikkisi toscatyylinen, rahkatäytteinen vai pullapohjainen piirakka? Kokosimme Kotilieden parhaat omenapiirakat yhteen.

Lue myös: Omena-kaurapaistos on helppo jälkkäriherkku, jota voi muunnella lähes loputomiin

1. Kaikkien kehuma omenapiirakka Bistro o mat -ravintolan suositulla ohjeella

Bistro o matin omenapiiras syntyy helposti myös kotikeittiössä ja vieläpä vain muutamasta raaka-aineesta. Karamellisoi omenat pannulla voissa ja sokerissa ennen piiraan nostamista uuniin. Se kannattaa!

omena-toscapiirakka

2. Mantelinen rapea pinta ihastuttaa toscakakun ystäviä

Toscapiirakan ystävä mehevöittää suosikkileivonnaisensa tietysti omenoilla. Ja niin kannattaa muidenkin tehdä. Meheviksi muhineet omenat ja paahteinen toscakuorrute on kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellistä.

omena-mascarpopepiirakka

3. Omenapiirakka tasapainottuu italialaisella mascarponella

Omena-mascarponepiirakka on luultavasti parasta mitä omenoista ja italialaisesta tuorejuustosta voi tehdä. Herkkuleivonnainen ei kaipaa jäätelöä tai kastiketta seurakseen, vaan on täydellistä ihan sellaisenaan.

mehevä omenapiirakka

4. Mehevän omenapiirakan pohjassa maistuvat rommirusinat

Nyt tulee ällistyttävän mehevän omenapiirakan ohje. Sen pohja maustetaan rommirusinoilla ja ranskankermalla herkuksi viilatu täyte sitruunalla. Mehevä omenapiirakka on hyvää sellaisenaan, vielä parempaa kun tarjoat kyytipoikana vaniljasokerilla maustettua ranskankermaa.

amerikkalainen omenapiirakka

5. Amerikkalainen omenapiirakka muhii kannen alla

Amerikkalaisen omenapiiraan täyte syntyy voista, sokerista, kaneli-omenoista sekä pähkinämurusta, jotka piilotetaan taikinakuoren sisään. Lohkot paistuvat kannellisen taikinakuoren alla sussasulavan meheviksi.

helppo omenapiirakka

6. Muutaasta aineksesta sekoittamalla valmis herkku!

Muutama yhteen sekoitettu raaka-aine kaadetaan uunivuokaan ja päälle lisätään lohkottuja omenoita. Suunnileen näin vaivatta syntyy helppo omenapiirakka, jonka mausta ja mehevyydestä ei kuitenkaan ole tingitty hitustakaan.

ranskalainen omenapiirakka

7. Ranskalaisessa herkussa ihastuttaa marsipaani

Hillittömän herkullinen ranskalainen omenapiirakka vie kielen mennessään. Piirakka täytetään marsipaanilla, omenalohkoilla ja ranskankermalla. Tarvitseeko sanoa enempää?

keliaakikon omenapiirakka

8. Gluteeniton omenapiirakka keliaakikoille

Etsitkö reseptiä gluteenittomaan omenapiirakkaan? Tässä yksi vahva ehdokas. Keliaakikon omenapiirakan pohja tehdään gluteenittomista kolakekseistä ja omenainen täyte mehevöityy kermaviilillä sekä kookoshiutaleilla. Suussa sulava piirakka maistuu takuulla myös niille, jotka eivät gluteenia välttele.

Pulla-omena-rahkapiirakka

9. Pehmeä pullapohja, oi kyllä!

Jos et tiedä mitä omenapiirakaltasi toivot, tässä leivonnaisessa on kaikki! On pehmeää pullapohjaa, makeiksi paahtuneita omenoita niin lohkoina kuin hillonkin muodossa ja vielä sitruunainen rahkatäyte, joka tekee piirakasta ihanan raikkaan ja mehevän. Nappaa siis ihmeessä tämän pulla-omena-rahkapiirakan ohje talteen!

omenakeikauskakku

10. Omenapiirakka keikahti: karamellisoidut omenat ja konjakkiloraus vievät kielen mennessään!

Omenakeikauskakussa omenat karamellisoituvat voissa ja sokerissa ja konjakkiloraus voitelee koko makuelämyksen omenapiirakoiden ykköseksi. Täydellisen lopputuloksen saat, kun ripottelet keikautetulle kakulle vielä sokeria ja paahdat siihen grillivastuksen alla kinuskisen tahmean pinnan.

Lue myös Anna.fi: Herkkuja omenasta: 10 tapaa hukata omenasato!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X